14:55 - KOMİSYON RESMİ DİLEKÇE SUNACAK
14:41 - KARNELERİNİ DAĞITTI
10:41 - İSİMLER BELLİ!
10:38 - 38 BİN 500 ÖĞÜN YEMEK
10:36 - YENİ HATLARIN KURULMASINI GÖRÜŞTÜLER
10:34 - SERTİFİKALARINI ALDILAR
18:37 - “BİZ GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ”
14:46 - “İTİBAR SUİKASTLERİNE KARŞI DİMDİK DURUYORUZ”
14:45 - “AZİZ HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ”
11:28 - HÜRDÜŞÜNDJTL – 16 OCAK 2025
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Zonguldak’ta da etkinlikler gerçekleştirildi.
Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Madenci Anıtı’ndan Valilik binasına kadar yürüyüş yapıldı.
Etkinliğe; AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak yeni Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, CHP il Başkanı Hakkı Güney, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK parti il Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Kemal Gümrükçü, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Sosyal Hizmetler il Müdürü Veli Köktürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arife Dereli, Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, Umut Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurten Kınay, Türkiye Kamu-Sen il Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören’in yanı sıra sivil toplum örgüt temsilcileri ile Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği, Gökkuşağı Özel Eğitim ve rehabilitasyon merkezi dernek yöneticileri ile özel çocuklar katıldı.
“OTİZMLİ BİREYLER VE AİLELERİ ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR”
Valilik binası önünde basın açıklaması yapan Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arife Dereli otizmli bireyler ve ailelerinin acil çözüm beklediğini belirterek, “2 Nisan tarihi Birleşmiş Milletler örgütünün 2008 yılında aldığı kararla ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ kabul edilmiş, Nisan ayının tamamı da Dünya Otizm Farkındalık ayı olarak ilan edilmiştir.
Bilimsel ve güvenilir kurumların verileri, otizm günümüzde görülme sıklığının 59 doğumda 17’e yükseldiğini göstermektedir. Ülkemizde henüz kesin bir istatistiki çalışma olmamakla beraber yukarıdaki veriler dikkate alındığında bir milyonu aşkın otizmli bireyin yaşadığı ve aileleriyle beraber otizmin 4 milyon insanı etkilediği tahmin edilmektedir. Eğitimden günlük yaşama, sağlık hizmetlerinden sosyal hayata, istihdamdan sosyal hizmetlere, ailelerinden sonra ne olacağına kadar pek çok alanda otizmli bireylere yönelik ivedilikte çözülmesi gereken sorunlar bulunmaktadır.
Bizler çocuklarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü tarihleri yanı sara tüm yıl boyu fark edilmesini istiyoruz.
Sorunlarımızın çözümüne yönelik ilgili kurum ve kuruluşların sürekli çalışmalarını, daha kapsamlı adımlar atmalarını bekliyoruz. Yaşantımızda fark yaratacak uygulamaların hayata geçmesini ilgili yasal düzenlemelerin bir an evvel oluşturulmasını talep ediyoruz” dedi.