SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL
İsmail BALCI

EGZAMAYA İYİ GELEN BİTKİLER

EGZAMAYA İYİ GELEN BİTKİLER
Bu haber 07 Ağustos 2018 - 17:52 'de eklendi ve 270 views kez görüntülendi.

Dünya nüfusunun yüzde 80’i başta egzama olmak üzere gibi cilt problemlerini tedavi etmek için şifalı bitkiler kullanmakta. Aslında birçok ilaç firması size söylemese de ilaç hammaddesi olarak çeşitli otları kullanmaktadır.

Egzama deride genellikle kafa derisinde, boyunda, bileklerde, dirseklerde ve dizlerde görülen enflamatuar bir hastalıktır. Ancak vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Egzama kaşıntılı, huysuz cildin son derece kuru lekeleri olarak tanımlanabilir. Aşırı durumlarda, egzama kanayabilir veya sulanabilir. Kaşıntılı ciltlere ilaveten, bazı insanlar sancı hissi ya da iğne hissi duyarlar. Ya da bu bölgede sivilceler patlar.

Egzamanın kesin nedeni bilinmemekle birlikte, alerjik reaksiyon sonucu olduğuna inanılır. Semptomları hafifletmeye yardımcı olmak için tasarlanmış toksik maddeler içren ilaçlar varsa da çok pahalıdır.

EGZEMA ŞİFALI BİTKİLER

Birçok egzema hastası aşağıdaki listedeki otlar ile ağrı ve kaşıntıda etkili bir rahatlama yaşadıklarını ifade etmektedirler:

CALENDULA

Bazen marigold olarak anılacak olan calendula, dermatite veya egzama karşı savaşırken çok etkilidir. Kremleri, yağları ve merhemlerini bulabilirsiniz. Alternatif olarak, etkilenen bölgeye nemli kalendula çay poşetleri uygulanabilir veya çay poşetinden yaprakları çıkarılarak doğrudan etkilenen bölgeye uygulanabilir.

ŞAKAYIK AĞAÇLARI

Çin’de yapılan bir 2007 araştırmasında şakayık ağacı kullanan kişilerin steroid kremleri gibi konvansiyonel ürünlere olan gereksinimlerinin azaldığı ve genellikle yaşam kalitesinin iyileştiği tespit edilmiştir.  Egzamayı azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar bileşikler içerirler.

SARI KANTARON

Bu başka bir amaçla sık sık kullanılan, depresyon için kullanılan başka bir bitkidir. Ancak genellikle diğer alanlarda da yardımcı olur. Topikal olarak kullanıldığında, sarı kantaron egzama için etkili bir ilaçtır.

ÇUHA ÇİÇEĞİ YAĞI

Akşam çuha çiçeği yağının, egzama semptomlarının hafifletilmesinde etkili olduğu bir çok akademik çalışmada  gösterilmiştir. Bu yağın deri hastalığından mustarip olanlar için önemli etkileri olduğu bilinir. 1200 den fazla hastayı kapsayan 25’ten fazla klinik araştırmanın yeni bir testi ve yeniden analizi sırasında bu bitkinin kabuklanma, kaşıntı, ödem ve kızarıklık üzerinde çok yararlı etkileri olduğu doğrulandı.

Çuha çiçeği yağı içeren merhemleri ya da çuha çiçeği kapsüllerinden yağı sıkın ve yatmadan önce ve banyo yaptıktan sonra gün boyunca etkilenen bölgelere özgürce uygulayın.

PAPATYA

Papatya belki de egzama hafifletmek için göz ardı edilen en iyi otlardan biridir. Papatya, semptomları kontrol altına almak için topikal steroid seviyesinde azalmaya yol açan inflamasyon düzeylerini düşürür.

Başka bir çalışmada ön kolları, elleri ve bacaklarında ekzema geçiren 161 hasta dahil edildi. Araştırmacılar, papatya bazlı bir krem ​​ile diğer steroid ve non-steroidal cilt ürünlerinin etkilerini 4 haftalık bir süre boyunca inceledi. Papatya, hidrokortizon ile benzer sonuçlar verdiğini gösterdi. Aslında, papatya kremi non-steroid anti-inflamatuar krem ​​veya steroid preparatından çok daha iyi çalıştı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER