SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AFV POLONYA’DA DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

AFV POLONYA’DA DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU
Bu haber 26 Ağustos 2018 - 16:12 'de eklendi ve 74 views kez görüntülendi.

Polonya’nın Zakopane Şehrinde 50.Düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Yarışmasında Anadolu Folklor Vakfı Dünya Birincisi oldu.
Anadolu Folklor Vakfı Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Alkaş, “Genel Başkanımız Rüştü Akarı Cem Hocamızı, tüm ekip arkadaşlarımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
Polonya’nın Zakopane Şehrinde 50.Düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Yarışması ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“37 yıl önce Ankara’da kurulan Anadolu Folklor Vakfı bugüne değin 4 kıta ve 39 ülkede 146 kez Türkiye’yi temsil ederek bayrağımızı dalgalandırmıştır. Bu faaliyetlerin içerisinde uluslararası yarışmalarda 9 dünya birinciliği elde etmiştir.
Bu kez de 16-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında Polonya’nın Zakopane kentinde her kıtadan ülkelerin katılımıyla gerçekleşen ve bu yıl 50. si düzenlenen uluslararası yarışmada 10 gün süren büyük mücadele ve performansları sonucunda uluslararası jürinin puanları ile dünya birinciliğini elde ederek Altın Balta ödülünü kazanmıştır.
Anadolu Folklor Vakfı bu yarışmada Bursa Kılıç-Kalkan, Denizli Zeybek, Tokat Halayları, Burdur Teke Oyunları, Edirne Karşılamaları ve Kırşehir Yöresi halk danslarımızı bir konsept dahilinde sunmuşlardır.
Yine aynı yarışmanın müzik dalında ise sipsi halk çalgımız ile (Akdeniz Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Ali Bedel’in sunumu ve icrasıyla) yine dünya birinciliğini elde etmiştir.
Bu birinciliklerin üzerine organizasyon komitesi Türk Milli Günü ilan etmiştir. Bu milli günde Türk mutfağından Kayseri mantısı, yaprak sarması, etli bulgur pilavı ve baklava binlerce izleyiciye ve yetkililere sunulmuştur.
Bu yarışmada 16 kadın ve 16 erkek olmak üzere toplam 32 dansçı, 7 müzisyen ve iki yönetici görev almıştır.
Türk halk dansları ülkemizin yurt dışındaki kültürel tanıtımında önemli bir rol üstlenmektedir. Halk danslarımızla Türk gençliği, milli kültürümüzü tanıtmada, yaşatmada önemli görev üstlenmekte ve gayret göstermektedir. Ülkemizin imajının üst seviyelere çıkmasında az da olsa bir katkısı bulunmaktadır”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER