12:23 - OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU ZONGULDAK VALİLİĞİ’NE ATANDI
12:22 - SEVİLEN VALİ MUSTAFA TUTULMAZ MERKEZE ALINDI
12:21 - ZONGULDAK’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
13:00 - ANKARA’DA ZONGULDAK HATIRASI
17:10 - BALBALOĞLU YEREL SEÇİME DİKKAT ÇEKTİ
17:08 - EMNİYET MÜDÜRÜ FAHRİ AKTAŞ ZONGULDAK’A VEDA ETTİ
14:49 - ZONGULDAK’A SİNAN ERGEN ATANDI
14:47 - BİR YILDIZ KAYDI ZONGULDAK’TAN
15:01 - BAŞKENT EDAŞ ZONGULDAK’I BAKIM VE YATIRIMLARIYLA AYDINLATTI
17:32 - BAŞKENT EDAŞ ZONGULDAK’TAKİ YATIRIMLARINI 2,5 KATINA ÇIKARDI
Polonya’nın Zakopane Şehrinde 50.Düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Yarışmasında Anadolu Folklor Vakfı Dünya Birincisi oldu.
Anadolu Folklor Vakfı Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Alkaş, “Genel Başkanımız Rüştü Akarı Cem Hocamızı, tüm ekip arkadaşlarımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.
Polonya’nın Zakopane Şehrinde 50.Düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Yarışması ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“37 yıl önce Ankara’da kurulan Anadolu Folklor Vakfı bugüne değin 4 kıta ve 39 ülkede 146 kez Türkiye’yi temsil ederek bayrağımızı dalgalandırmıştır. Bu faaliyetlerin içerisinde uluslararası yarışmalarda 9 dünya birinciliği elde etmiştir.
Bu kez de 16-26 Ağustos 2018 tarihleri arasında Polonya’nın Zakopane kentinde her kıtadan ülkelerin katılımıyla gerçekleşen ve bu yıl 50. si düzenlenen uluslararası yarışmada 10 gün süren büyük mücadele ve performansları sonucunda uluslararası jürinin puanları ile dünya birinciliğini elde ederek Altın Balta ödülünü kazanmıştır.
Anadolu Folklor Vakfı bu yarışmada Bursa Kılıç-Kalkan, Denizli Zeybek, Tokat Halayları, Burdur Teke Oyunları, Edirne Karşılamaları ve Kırşehir Yöresi halk danslarımızı bir konsept dahilinde sunmuşlardır.
Yine aynı yarışmanın müzik dalında ise sipsi halk çalgımız ile (Akdeniz Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Ali Bedel’in sunumu ve icrasıyla) yine dünya birinciliğini elde etmiştir.
Bu birinciliklerin üzerine organizasyon komitesi Türk Milli Günü ilan etmiştir. Bu milli günde Türk mutfağından Kayseri mantısı, yaprak sarması, etli bulgur pilavı ve baklava binlerce izleyiciye ve yetkililere sunulmuştur.
Bu yarışmada 16 kadın ve 16 erkek olmak üzere toplam 32 dansçı, 7 müzisyen ve iki yönetici görev almıştır.
Türk halk dansları ülkemizin yurt dışındaki kültürel tanıtımında önemli bir rol üstlenmektedir. Halk danslarımızla Türk gençliği, milli kültürümüzü tanıtmada, yaşatmada önemli görev üstlenmekte ve gayret göstermektedir. Ülkemizin imajının üst seviyelere çıkmasında az da olsa bir katkısı bulunmaktadır”