SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAKAN DÖNMEZ: MERAKLA BEKLEDİĞİNİZİ BİLİYORUM

BAKAN DÖNMEZ: MERAKLA BEKLEDİĞİNİZİ BİLİYORUM
Bu haber 05 Eylül 2018 - 18:47 'de eklendi ve 248 views kez görüntülendi.

AK Parti il başkanlığını da ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, burada yaptığı açıklamada, TTK’ya işçi alımı ve yerli enerji konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Partili Belediye başkanları ve ilçe başkanları ile partililerin de hazır bulunduğu ziyarette g açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TTK’ya işçi alımı ile ilgili gerekli hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

“ZONGULDAK YAKLAŞIK 2 ASIR MADENCİLİK SEKTÖRÜNÜN GÖZBEBEĞİYDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dömez,  “Zonguldak yaklaşık 2 asır madencilik sektörünün gözbebeğiydi. Ama sadece madencilik alanında değil, bizim diğer alanımız olarak enerji alanında da ciddi yatırımlar var. Yaklaşık 3 bin mw geçen Termik santral projelerimiz var, bunlar işletme halinde. Böyle baktığınızda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın izdüşümü hemen hemen tüm branşlarla birlikte Zonguldak’ımızda gösterilmektedir. Örnek bir şehrimiz, Zonguldak’ın geçmişte acı tatlı bir sürü hatırası oldu. Kazalarımız oldu, bu arada maden kazalarında şehit olan kardeşlerimizi de rahmetle anıyoruz.

Milli enerji ve maden politikalarının en önemli ayaklarından birisinin yerlileştirmek olduğunu kaydeden Bakan Dönmez, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’muz biliyorsunuz bakanlığımıza bağlı kuruluşumuz bugün orada da yapılan faaliyetlere ilişkin plan ve hedeflere ilişkin bilgi alacağız.

Kısaca, geçtiğimiz yıl açıkladığımız Milli enerji ve maden politikasının en önemli ayaklarından birisi yerlileştirmektir. Yerli kaynaklara azami derecede ekonomiye kazandırmak için yeni modeller, yeni projeler hayata geçirdik. Onların önemli ayaklardan birisi de taşkömürü ile alakalı husus. Türkiye’de yaklaşık 30 milyon ton civarında taşkömürü ihtiyacımız var. Bunun ancak bir milyon ton civarında bir kısmını yerli kaynaklarımızdan, biliyorsunuz taşkömürü sadece Zonguldak havzasında bulunuyor. Hedefimiz, ithal kömürü asgariye indirmek, mümkünse sıfırlamak. Onun için bu bölgede işçimiz, mühendisimiz, yöneticimiz hep desteklesin, üretimin dolayısıyla istihdamın artması için ne gerekiyorsa yapacağız.

Merakla beklediğinizi biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce burada Türkiye Taş Kömürlerine bin 500 işçi alımı ile alakalı bir söz vermişti. O söz bizim için talimat mahiyetindedir. Arkadaşlar çalışmalarını devam ettiriyorlar. Çalışma Bakanlığı’mızla, İşkur’la istişareler aşamasında o süreci hızlıca tamamladıktan sonra normal prosedürü inşallah süratle işçi alımını da gerçekleştirmiş olacağız”  dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER