SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Bu haber 19 Eylül 2018 - 17:21 'de eklendi ve 87 views kez görüntülendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Zonguldak’ta da tören düzenlendi. Valilik binası önünde gerçekleştirilen törende; Atatürk Anıtı’na çelenkler konulup, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Törene; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan İnan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP il Başkanı Metin Soydaş, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve gaziler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Zonguldak Muharip Gaziler derneği Başkanı Recep Başar, “19 Eylül tüm gazilerin, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bütünleştiği bir gündür. Gururla taşıdığımız Gazi unvanı, Ata’mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır. 19 Eylül, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler,  ‘Gaziler Gününüz’ kutlu olsun. Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız.

15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletimin tüm kademelerinde yuvalanan, millet ve cumhuriyet düşmanları darbe teşebbüsünde bulunmuşlardı. Bu darbe teşebbüsüne, başta ordumuzun gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimin kahraman evlatları geçit vermemiştir. Dost bildiğimiz ve müttefikimiz olan bazı devletlerin, yurt içinde ve sınırlarımızın hemen yakınında terör örgütlerine verdikleri destekleri ibretle izliyoruz. Türk milletinin azim ve iradesi karşısında bu hainler her zaman hüsrana uğrayacaklardır. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, En Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğrunda toprağa düşen tüm şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz” dedi.

Valilik binası önünde düzenlenen törenin ardından, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve protokol Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ettikten sonra Asri Mezarlıkta vefat eden gazilerin mezarları ziyaret edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER