12:09 - KUPA EMNİYET MÜDÜRÜ AKTAŞ’A TAKDİM EDİLDİ
12:07 - TISKAOĞLU ZONGULDAK İSMİNİ SPOR CAMİASINDA TEMSİL ETMEYE DEVAM EDİYOR
17:17 - GERÇEKLERDEN KAÇINILMAZ
17:16 - CHP MİLLETVEKİLLERİ MAZBATALARINI ALDI
17:13 - ZONGULDAK LEZZETLERİ TANITILDI
17:01 - ZONGULDAK’TA ARAÇ SAYISI 169.420 OLDU
17:00 - YAPI İZİN İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
17:10 - AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİ MAZBATALARINI ALDI
17:04 - ÇAĞLAYAN; ŞEHRİMİZ 67, SEVDAMIZ 67, HEDEFİMİZ 67
17:02 - ZONGULDAK BAROSU’NDAN AÇIKLAMA
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Zonguldak il Başkanı Metin Soydaş, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan skandalların sorumlusunun, Milli Eğitim’den sorumlu Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan olmadığını ifade ederek, birilerinin Taşdan’a aba altından sopa göstermeye çalıştığını ifade etti.
Soydaş, “Şu anda istifasını özel kalemde hazırda tutmasını istediğiniz Vali yardımcısı, yemekler özel sektör eli ile yapılırsa sorumluluktan kurtulmuş mu oluyor? Ya da birileri yemek işinin Devlet eli ile yapılmasından rahatsız oldu da “Her an yemeklere zehir karışabilir.. Yol yakınken geri dönün bu işten“ mesajı verilerek, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan beye aba altından sopa mı gösterilmeye çalışılmaktadır?” dedi.
MHP il Başkanı Metin soydaş yaptığı açıklamada yaşanan olayların sorumlusunun Milli Eğitim Müdür vekili Murat Kapıcı olduğunu belirterek şunları söyledi.
“Milli Eğitimde yaşanan tüm skandalların sorumlusu Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan ise, İl Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar peki? Kendisi sorumsuz bir Milli Eğitim Müdürü müdür?
Geçmişte taşımalı yemek işi özel sektör eli ile yürütülürken her şey dört dörtlüktü de, şimdi Devlet eli ile yapılırken mi kötü oldu? Kaldı ki; şu anda Devlet eli ile dağıtılan yemeklerden öğretmenler bile ücreti karşılığında yiyebilmek istemektedirler.
Taşımalı Yemek işinin Devlet eli ile yürütülmesi sayesinde maddi durumu yeterli olmayan 2.000 öğrenciye ekstradan sıcak yemek hizmeti veriliyor bedelsiz olarak. İhaleye çıkartılıp özel sektör eli ile yürütülse idi, acaba hangi özel sektör böyle bir sosyal sorumluluk projesine imza atardı?
Geçmişte yer fırçası ile yemek kaplarını temizleyen özel sektör firmaları olmuş ve yediği yemekten zehirlenen birçok öğrenci olmuştu. Yemekler vaktinden çok zaman sonra okullara dağıtılmış ve “Milli Eğitimde Rezalet, 12.500 öğrenci aç kaldı” gibi manşetler atılmıştı. Özel sektör döneminde de birçok sıkıntı yaşanmış olmasına rağmen şu anda Öğrencilerin yemeğinin Devlet eli ile dağıtılmasından oluşan rahatsızlığın sebebi nedir?
Şu anda istifasını özel kalemde hazırda tutmasını istediğiniz Vali yardımcısı, yemekler özel sektör eli ile yapılırsa sorumluluktan kurtulmuş mu oluyor? Ya da birileri yemek işinin Devlet eli ile yapılmasından rahatsız oldu da “Her an yemeklere zehir karışabilir.. Yol yakınken geri dönün bu işten“ mesajı verilerek, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan beye aba altından sopa mı gösterilmeye çalışılmaktadır?
Yemek işi Devlet eli ile de yapılsa, özel sektör eli ile de yapılsa kurumun başında olan kişiler, oluşacak her türlü sorumluluktan mutlaka sorumludurlar. Ama ilk sorumlu olan kişi Vali Yardımcısı değil, İl Milli Eğitimin başında olan kurum müdürüdür.. Çünkü denetleme görevi yasal olarak kendisindedir. Şu anda görevinin başında olan kişi kurumun Kapıcısı değil, Müdürüdür. En azından resmiyet bize öyle olduğunu kanıtlıyor”