SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SEÇİM ÖNCESİ SİYASET CADI KAZANI!

SEÇİM ÖNCESİ SİYASET CADI KAZANI!
Bu haber 27 Kasım 2018 - 16:53 'de eklendi ve 304 views kez görüntülendi.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partilerde aday adayı başvuru süreçleri devam ederken, Zonguldak Belediye Başkanlığı için partiler henüz adayını belirlemedi.

Yerel seçimlerde Zonguldak Belediye Başkanlığı’nı mutlak kazanmak isteyen AK Parti ve CHP adeta birbirlerinin adaylarını bekliyor.

AK Parti’de eski milletvekili Özcan Ulupınar’ın ismi öne çıksa da, AK Parti Genel merkezi tarafından telefonla anketler yaptırılıyor. Yapılan telefon anketinde ise; Özcan Ulupınar, Dr. Ömer Selim Alan ve Ali Bektaş’ın isminin sorulduğu ifade ediliyor.

AK Parti eski milletvekili ve Devrek eski Belediye Başkanı Özcan Ulupınar geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile görüşmek üzere Ankara’ya gitmiş, kamuoyunda Özcan Ulupınar’ın ismi “kesin aday” olarak lanse edilmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul’da yapılacak toplantıda 40 ilin Belediye Başkan adayı ile birlikte isminin açıklanacağı kamuoyuna yansımıştı.

Ulupınar’ın isminin açıklanmaması özellikle AK Parti cephesinde başka bir aday üzerinde yorumlar yapılmış, telefon anketlerinin de sonuçları göz önüne alındığında farklı isimler öne çıkmaya başladı.

AK Parti’de Zonguldak Belediye Başkanlığı için il Başkanı Zeki Tosun, Ömer Selim Alan ve Ali Bektaş’ın isimleri de konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında 20 ilin Belediye Başkanı arasına giremeyen Zonguldak’ın ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken, bu hafta sonuna kadar AK Parti’nin Zonguldak Belediye Başkan adayının netleşmesi bekleniyor.

AK Parti’de Zonguldak il ve ilçe teşkilatlarının Ankara’ya çağrılması, aday profili üzerinde yeni bir çalışma yapılacağı ve büyük bir ihtimalle başkan adayını Zonguldak milletvekilleri ve teşkilatlara sorulması ihtimalini güçlendiriyor.

CHP DE ADAYINI AÇIKLAMADI

Ana muhalefet partisi CHP’de de durum AK Parti’den farklı değil.

CHP Parti Meclisi Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için aceleci davranmıyor ve AK Parti’nin açıklamasını bekliyor gibi bir durum söz konusu.

CHP’de mevcut başvuru yapan aday adayları Tahsin Erdem, Osman Yayla ve Şenol Şanal’ın dışında Muharrem Akdemir’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu ile görüşmesi yeniden adaylığa göz kırptığı izlenimi verirken, Ankara’dan doğru CHP Genel merkezinde girişimlerini sürdüren Harun Akın’ın ismi de sıkça dillendiriliyor. Ancak Harun Akın bugüne kadar adaylıkla ilgili her hangi bir açıklama yapmaması, başvuru yapıp yapmaması da söz konusu olurken, CHP il ve Merkez ilçe teşkilatının Muharrem Akdemir’den yana genel merkeze tavsiyelerde bulunması dikkat çekiyor.

CHP’de yılan hikayesine dönen bir başka konu ise; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın ilk başta Zonguldak için düşünüldüğü, Kantarcı’nın ise Çaycuma ilçe örgütü ile liste kavgasına tutuşması, Kantarcı’nın Çaycuma’dan bile adaylığına sıcak bakılmaması gibi bir durumla karşı karşıya.

CHP Genel merkezi tarafından yapılan adaylık açıklamasında, birçok Belediye Başkan adayının olduğu gibi Zonguldak’ın da 6 Aralık tarihinde açıklanacağı belirtildi.

MHP DİBE VURDU!

MHP son dönemlerde en sancılı dönemini yaşıyor. 24 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan il Başkanlığı krizi, Metin Soydaş’ın istifası ile doruğa ulaştı.

Yerel seçimler öncesinde MHP’de yaşanan kriz, parti tabanına da etki ediyor. Metin Soydaş’ın istifa etmeden önce aday adaylığını açıklayan Mevlüde Yalçıner, Soydaş’ın istifasından hemen sonra adaylıktan çekilmesi dikkat çekti.

Aday bulmakta güçlük çeken MHP’de Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için il yönetimi ve Merkez ilçe yönetimi Hamdi Ayan’ın başvuru yapmasını bekliyor. Aylar öncesinden Belediye Başkan adaylığı için sinyal veren Hamdi Ayan’ın da adaylık için istekli olduğu belirtiliyor.

İYİ PARTİ SÜRPRİZ ADAYLARIN PEŞİNDE

31 Mart 2019 seçimlerinde en fazla konuşulan ve kilit parti konumuna gelen İYİ Parti Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için sürpriz peşinde. Aday adaylığı sürecini 1-15 Aralık tarihi olarak açıklayan İYİ Parti’nin Zonguldak Belediye Başkan adayının kim olacağı şimdiden merak ediliyor.

İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen yerel seçimlerde de iddialı olduklarını belirtirken,  bu seçimlerin yine kilit partisi olacağı kesin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER