SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÖĞRENCİLERE TÜTÜN, ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞININ ZARARLARI ANLATILDI

ÖĞRENCİLERE TÜTÜN, ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞININ ZARARLARI ANLATILDI
Bu haber 05 Mart 2019 - 17:58 'de eklendi ve 86 views kez görüntülendi.

Yeşilay Derneği Zonguldak Şube başkanlığı tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilere hafta nedeniyle Tütün, Alkol ve Madde Bağımlığına hayır sloganıyla eğitim verildi.
Güzel bir organizasyon altında düzenlenen eğitime konuşmacı olarak katılan Zonguldak Yeşilay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Sadullah Duman sinevizyon sunumu ile yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi. “ Martın ilk haftası 1-7 mart 2019 tüm Türkiye de Yeşilay haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl 99. Yılını kutluyor. 1920 yılında, İngilizler Milli mücadele girişimini engelemek maksadıyla gençlere içki dağıtıyordu. Bu tehlike üzerine Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından kurulan Hilal-i Ahdar daha sonradan Yeşilay adını aldı. Yeşilay Cemiyeti gelecek sene 100 yaşını tamamlayacak. Dünyanın bağımlılıkla topyekün savaşan en eski köklü kuruluşu olan Yeşilay Türkiye’ de farklı etkinlikler hazırlayan Yeşilay bağımlılıkla mücadele eğitimlerimize devam ediyoruz. Bilindiği üzere kişinin bağımlılıkla mücadelesi zor ve yavaş ilerleyen bir süreç. Bu bağlamda erken yaşta bağımlılığı önleme faaliyetlerinin büyük önemi var. Özellikle 11-21 yaş aralığındaki çocuklar ciddi tehdit altında. Bu yaş gurubunda edinilen olumsuz bir davranış biçiminden kurtulmak bazen yıllar alabiliyor. Bu alışkanlığın insanın yaşamı boyunca kendisini terk etmediği de aşikar. Bu meseleye gönül vermiş İlimizde Yeşilay Zonguldak Şubesi etkili kampanyalar ve projeler yürütüyoruz “ dedi
Düzenlenen etkinliği ilgiyle izleyen öğrencilere panele konuşmacı olarak katılan Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı ile mücadele biriminde görevli Sosyal Çalışmacı Ayşe Aslan ise, sigaranın zararları konusunda geniş kapsamlı olarak öğrencilere sunum yaptı.
Öte yandan Kent Merkezinde Gazipaşa Bulvarında bir Yeşilay Danışma Merkezi açmak için tüm çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Yeşilay Derneği Şube Başkanı Uzm.Dr. Fatih Akca ise, Bu mücadelede Zonguldak halkını yanımızda görmekten çok mutluyuz. Bağımlılıkla mücadele için neler yapmalıyız sorusu artık tabandan geliyor. Okullarımızdan eğitim talepleri alıyoruz. Bu mücadele terörle mücadele kadar önemli bir meseledir. Mücadelemiz insanımızla değil, madde kullanımını finanse eden büyük, kirli ellerdir. Bu günkü etkinlik de yine Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden gelmiştir. Biz Yeşilay olarak ilimizde yürütülen tüm güzel çalışmalarda insanımızla birlikteyiz “ dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER