SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YAVUZYILMAZ: HER ZAMAN YANINIZDAYIM

YAVUZYILMAZ: HER ZAMAN YANINIZDAYIM
Bu haber 05 Mart 2019 - 17:52 'de eklendi ve 87 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz TTK’ya alınacak pano ayak üretim işçilerinin kura çekimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Kura çekimleri öncesi denetim görevlerini salonda hissettirdiklerini belirten Yavuzyılmaz şöyle dedi.
“DENETİM GÖREVİMİZİN AĞIRLIĞINI HİSSETTİRDİK”
“2 ve 3 mart tarihlerinde yapılan TTK işçi alım kurasının ilk çekilişinden son anına kadar, Site Spor Salonu’nda genç kardeşlerimizin yanında olarak, kurada usulsüzlükler veya hile yapılması ihtimallerini ortadan kaldırdık. Denetim görevimizin ağırlığını salonda olağanca gücüyle hissettirdik.
Bildiğiniz üzere Zonguldak’ta önceki yıllarda denetimsiz olarak yapılan birçok kurada nice soru işaretleri ortaya çıkmış, kuralar iptal edilmişti.
Bir milletvekili olarak kura çekilişi ile ilgili yaptığım analizi sizinle paylaşmak isterim:
1. TTK müesseselerinin bulunduğu ilçelerden başlayarak Zonguldak’taki kuranın 3’e ayrılması ve bu doğrultuda kontenjan dağılımı yapılması gerekirdi.
Merkez-Kozlu-Kilimli bir arada, Ereğli-Alaplı bir arada, Çaycuma-Devrek-Gökçebey bir arada aynı gün ayrı saatlerde kuraya girmelilerdi. Böylelikle şans faktörüne dayalı olarak bile olsa adaletli bir istihdam dağılımının Zonguldak geneline yayılması garanti altına alınacaktı. Maalesef tüm uyarılarımıza rağmen bu yapılmadı. Bazı ilçelerimizden yok denecek kadar az sayıda kişi kuradan çıktı.
Bugün Sayın Vali Bey’e bir sonraki işçi alımında ilçelere göre bir dengeleme yapılmasının zaruri olduğunu aktardım.
2. Özellikle Kozlu, Armutçuk, Karadon’dan başvuru yapan şehit madenci aileleri için, işe alınacak 700 adaya ilave bir kontenjan sayısı eklenmeliydi.
3. İşe alım üst yaş sınırı 30’dan 35’e çekilmeliydi.
4. Çekilişi siyasi bir adayın noter vekili olarak yaptırması büyük bir yanlışlıktı. Noter her bakımdan tarafsız olmak durumundadır.
CHP’den aday olan biri kurada noter vekili olsaydı, bu kurada görev yapmasına aynı şekilde karşı çıkardım. Zira Zonguldak bu yaşatılan uygulamayı haketmiyor.
Bu koşullar nedeniyle, çekilişi başından sonuna kadar denetlemeseydik nasıl bir kura olacağını, yapılacağını kimse öngöremezdi.
Tedbirlerin tümünün denetleyenler olarak tarafımızca alındığı yetkililerce görülmüştür.
5. Çekiliş esnasında, adaylarımız arasında, başvuruların sıralandığı İşkur listesi ve kuraya girecek TTK listesindeki sıra numaralarının farklı olması nedeniyle karışıklıklar yaşandı.
6. Bir kez değil, birçok kez daha fazla iletişim kanalından, özellikle yerel medyadan ilan vererek ve adaylara toplu sms göndererek çekilişte TTK’nın listesindeki sıra numaralarının geçerli olacağı aday gençlerimize iletilmeliydi.
7. Büyük ekrana yansıtılan excel tablosunun başında İşkur yazması, binlerce adaya İşkur listesindeki sıraların geçerli olduğu izlenimi oluşturdu.
8. Büyük ekrana yansıtılan excel tablosunun sol sütununda yer alan numaralandırma ile tablonun içindeki TTK listesindeki sıralama numaralarının birbirine yakın ancak farklı olmaları nedeniyle salonda oluşan kafa karışıklığının engellenmesi için, bilgisayar programının ve listedeki numaranın aynı olmalarının sağlanması gerekirdi.
Tüm bu eksik uygulamalar nedeniyle binlerce genç kardeşimiz kuraların kendilerine çıktığını düşünürek sevinirken, farklı listelerdeki numaraların geçerli olduğunu farkedince daha da derin bir üzüntüye kapılmışlardır.
Kurada çıkan 700 gencimizi kutluyor, hayırlı bir iş yaşamı diliyorum.
Kurada çıkmayan 25 Bin gencimizin ve değerli ailelerinin üzüntüsünü gerek salonda ve salonun dışında onlarla birlikte yaşamış bir milletvekili olarak en kalbi duygularla paylaşıyor, yiğit ve yürekli kardeşlerimi alınlarından öpüyorum. Her zaman yanınızdayım” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER