SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AMACIMIZ ZONGULDAK’IN HIZLA BÜYÜMESİDİR

AMACIMIZ ZONGULDAK’IN HIZLA BÜYÜMESİDİR
Bu haber 26 Nisan 2019 - 12:20 'de eklendi ve 76 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk kez gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek, gazetecilerle hem sohbet edip, hem projeler hakkında bilgi verdi.

Memurlar Lokali’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, seçim öncesi verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini belirten Belediye Başkanı Alan, öncelikli olarak yol sorununu mutlaka çözeceklerini ifade etti.

31 Mart seçimlerinde Zonguldak’ın kazandığını belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak’ın sorunları çözmek için bu göreve talip olduklarını söyledi.

Zonguldak’ın en acil sorunu olan yol sorununu  Ekim ayı sonuna kadar yüzde 60’ının çözüleceğini belirten Alan, Lavuar alanına Karaelmas Kent Park, Millet Bahçesi, Kapuz Tersane Placı, kızlar Plajı, Nergis park gibi seçim öncesi projelerin yanı sıra Fevkani köprüsünün yıkılması değil güçlendirilerek güzelleştirileceği, Gazipaşa trafiğine yeni düzenleme, Üzülmez ve Çaydamar derelerinin ıslahı gibi çalışmaların da hızla yapılacağını belirtti.

“ARTIK İCRAAT ZAMANI HİZMET GELMELİDİR”

Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alan,  “Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Her zaman bir araya geldik. Zonguldak’ı inşallah hak ettiği yere getireceğiz. Hepimizin yükü ağır. Aklımızdan geçenleri sizlerin sayesinde vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Sorunlarımız çok, artık icraat makamındayız. Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve personelimizle birlikte hizmetlerimizi yapacağız. Zonguldak emeğin başkenti, ama yatırım konusunda diğer illere göre geride kaldığını görüyorduk, vatandaş da bunu sandığa yansıttı. Bana göre 31 Mart akşamı kazanan Zonguldak oldu, kaybeden olmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Seçim süreci centilmence geçti ve süreç hala devam ediyor. Bütün partililerle görüşüyoruz, amacımız artık Zonguldak’ın hızla büyümesidir. Hizmet olarak koşmak istiyoruz. En büyük sorunumuz yol, 19 mahalle muhtarımızla bir araya geldik. Koordineli bir şekilde acil eylem planı yaparak bir an önce çalışmalarımızı yapacağız. Benim önceliğim yol, Ekim ayının sonuna kadar yüzde 60 yollarımızı yapacağız. Zonguldak’ta alt yapı çalışmalarımız yapıldı, yollarımız zarar gördü. İstişareli çalışırsak altyapısı biten mahallelerin yol sorununu bitirmek istiyoruz. Sosyal projelerimiz var. Çocuk parkı, yaşlılarımızın oturacağı yer talebine kadar 5 proje ile yola çıktık. Lavuar Alanı ile ilgili görüşme yaptık. Karaelmas Kent Parkını öncelikli olarak hayata geçirmek istiyoruz. En kısa zamanda takvimi paylaşacağız. Artık icraat zamanı. Hizmet gelmelidir. Artık sahalarda, mahallelerde olacağız. Ben Zonguldak için istemekten vazgeçmeyeyim. Kapı kapı dolaşacağım.

Fevkani köprüsü ile ilgili bir düşüncemiz yok, büyük bir olay. Esnaflarımızı mağdur etmeden iyi bir proje gelirse seve seve hayata geçiririz. Şu an da bir düşüncemiz yok. Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Köprü ile ilgi saklanan bir rapor yok.

Barış Heykeli’nin kaldırılmasının amacı trafiği rahatlatmak, bir yerde değerlendireceğiz. Emniyet Müdürlüğü kavşağında bir göbeğe koymayı düşünüyoruz. Trafiğin rahatlaması için gerekiyordu. Trafiği Uzun Mehmet’ten ters yöne aktaracağız. Mithatpaşa tüneli açılıp trafik rahatlayınca Gazipaşa’yı komple trafiğe kapatmak istiyoruz” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak’ın daha güzel olması için durmadan koşacaklarını, hep birlikte daha güzel bir kentet yaşayacaklarını vurguladı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER