SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BARO KADIN KOMİSYONU’NDAN KINAMA

BARO KADIN KOMİSYONU’NDAN KINAMA
Bu haber 21 Mayıs 2019 - 17:13 'de eklendi ve 124 views kez görüntülendi.

Zonguldak Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından, Diyarbakır Barosu avukatlarından Müzeyyen Boylu’nun öldürülmesi basın açıklaması ile kınandı.

Zonguldak Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı A. Goncagül Avcı, kadına yönelik şiddetin giderek arttığı, kadın cinayetlerinin durdurulamadığını belirterek, son bir ay içerisinde 36 kadının öldürüldüğünü söyledi.

Zonguldak Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avcı konu ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi.

“Kadına yönelik şiddetin giderek arttığı, kadın cinayetlerinin durdurulamadığı günlerden geçiyoruz. Son 1 ay içinde erkekler tarafından 36 kadın öldürüldü. Pazar parası istediği için, boşanmak istediği için, çalışmak istediği için veya …

Diyarbakır’da meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu boşanma davasının devam ettiği süreçte, çocuklarının gözü önünde ve maalesef hakkında uzaklaştırma tedbir kararı olan kocası  tarafından 14 kurşun sıkılmak suretiyle katledilmiştir.

Öldürülen kadın; insanları/kadınları şiddetten korumak için mücadele eden bir mesleğe mensup “Avukat”, öldüren erkek ise insan hayatını korumaya yemin etmiş bir mesleğe mensup “Doktor” dur.

Meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu’ nun öldürülmesi “KADIN CİNAYETİ” dir. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için her zaman fedakârca çalışan Avukatlar olarak; bu kez kadın cinayeti nedeniyle bir meslektaşımızı yitirmenin çok büyük üzüntüsü içindeyiz.

Bu nedenle yetkililerin samimi ve ciddi bir şekilde; kadına bakış açısını değiştirmek için, toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak çalışmalar yapması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması zorunluluğunu bir kez daha önemle ifade ediyoruz.

Meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu’nun öldürülmesini kınıyor, ailesine; başta Diyarbakır Barosu olmak üzere tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor, davanın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.    Zonguldak Barosu olarak dün olduğu gibi bugün de kadının insan haklarının sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER