SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

OTO GALERİCİLERİ ÖFKELİ!

OTO GALERİCİLERİ ÖFKELİ!
Bu haber 11 Haziran 2019 - 16:42 'de eklendi ve 167 views kez görüntülendi.

Zonguldak Oto Galericilerini aynı çatı altına toplamak amacıyla, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait 69 ambarları mevkiine yapılması planlanan “OTOZON” projesi kapsamında alanda yapılacak Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin Zonguldak Belediye Meclisi’nin Haziran dönemi ilk toplantısında ele alınması, Oto Galericileri Derneği’nin tepkilerine neden oldu.

“OTOZON” projesinin yapılacağı alanda yapılacak Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin Belediye Meclisi’nin Haziran dönemi toplantısında 7’nci madde olarak gelmesi ve İmar Değişikliği sonrası düşük bir kira bedeli ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan ZONTİM şirketi tarafından talep edilmesi üzerine, bu bölgede yapılacak İmar Değişikliği ile bölgeye inşaat malzemesi depolama alanları, TIR ve Kamyon parkı, mermer tesisi, hurda teneke, kağıt ve plastik depolama, gazino, otel, çok katlı mağaza, otel ve sinema yapılabilecek ve bir anlamda da bu alanın birilerine peşkeş çekileceği endişesi ile Zonguldak Oto Galericileri Derneği Yönetim Kurulu bir araya gelerek basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdiler.

Zonguldak Oto Galericileri Yönetimi adına açıklama yapan Dernek Başkanı Mustafa Özcan, Zonguldak Belediye Meclisi’nin bu talebi uygulatmaması ve uygulatması halinde de Zonguldak’a ihanet etmiş olacaklarını belirterek şu ifadelere yer verdi.

“KILIF UYDURDUKLARI NİYETLERİ AÇIĞA ÇIKMIŞTIR”

“Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait 1639 Ada,  1 Parsel, 11.24464 metrekare arsa alanı olan Oto Galericileri işyeri adı altında ihaleye çıkıp, ihale ilanı tarafımıza bildirilmeyen araziyi 20.400 TL 1 yıl kirasıyla esnafa işyeri yapma vaadiyle alan ZONTİM Şirketi yeri aldıktan sonra  100 metrekare  işyerine 500.000 TL hava parasıyla kiralık işyeri yapacağını söyleyince, bu fahiş fiyat esnaflar tarafından talep görmemiştir. Bizler, TOKİ veya Belediyenin bu fahiş fiyata dur demesini beklerken, İmar tadilatı için yapmış oldukları talebi öğrenmiş bulunmaktayız. Gerçek amaçlarını gördüğümüz ZONTİM’in bu İmar Değişikliği talebini yerine getirecek Belediye Başkanı dahil Meclis üyelerinde oy verenlerin bu vilayete ihanet etmiş olurlar.  Bu İmar Değişikliği ile yer ihaleye çıksa kör bile bu ihaleyi, bu fiyata alır. Kılıf uydurdukları niyetleri açığa çıkmıştır. Bütün Zonguldak halkını, haklı mücadelemizde yanımızda göreceğimizden eminiz” şeklinde açıklamada bulunulurken, Zonguldak Belediyesi’nin bu bölgede yapılması planlanan ve Oto Galericilerini bir çatı altında toplamayı amaçlayan OTOZON projenin devam etmesi konusunda katkı vermesi gerektiği ifade edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER