SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BU İDDİALARA KİM CEVAP VERECEK?

BU İDDİALARA KİM CEVAP VERECEK?
Bu haber 23 Temmuz 2019 - 16:02 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

Kozlu Belediyesi ile ilgili her geçen gün yeni iddialar ortaya atılırken, birçok cevap bekleyen sorular da ne Başkan Ali Bektaş, ne de bazı AK Partili meclis üyeleri cevap vermiyor.

Oysa AK Parti’li bir Belediye meclis üyesi bir gazetede,  HÜRDÜŞÜN’ün gündeme aldığı bazı yazılarla ilgili konuları kendi üzerine çekmiş ki, kendisi ile ilgili bazı açıklamalar yapma gereği duymuş.

Şimdi gerek Belediye Başkanı’ndan, gerek meclis üyesinden, gerek olayların içinde olan şirket veya birilerinden kamuoyu ve HÜRDÜŞÜN’ün beklediği cevaplar;

1-Belediye’nin bazı yetkili ve AK Parti’li Belediye meclisindeki bazı üyelerin geçmiş döneme ait belediyedeki son döneme ait bazı şirketlerce yüksek kesilen faturalar, şirketlere ödenen paralar şaibelerle dolu birçok işlemlerle ilgili yaptıkları incelemeler sonucunda birçok usulsüzlüklerin olduğu, bunları bir rapor halinde şu anki AK Parti’li Belediye Başkanına sundukları ve tüm yetkinin başkanda olduğunu kamuoyu ile paylaşmışlardı. Sayın Başkan bu raporun akıbeti ne oldu, raporla ilgili iddialar doğru mu?

2-Eski Belediye Başkanı Kerim Yılmaz döneminin son 3 ay Belediyeye fatura kesen firmalar kim? Niye açıklanmıyor. Fatura kesen bir şirket sahibi şu an AK Parti’den Belediye meclisinde mi?

3- 5393 Sayılı Belediyeler Yasası’nın 28. Maddesine göre seçilmiş başkan, meclis üyeleri bulundukları Belediye ile ilgili hiçbir ticari ilişkilerde direk veya dolaylı olarak bulunamaz.

4-Doğrudan temin ihale ile Kozlu’da toplanan çöpleri depolama alanından Sapça’daki çöp atık tesisine hangi şirket (Hocagiller firması mı) taşıyor.

5-Taşıma ücreti sefer başına mı, yoksa aylık belirli bir meblağ mı ödeniyor?

6-Çöpü taşıyan Hocagiller şirketinde çalışan 11 metre özel yapım kamyon kime ait? Bu kamyon 31 Mart seçimleri sonrası AK Parti’nin seçimi kazandıktan sonra özel olarak çöp işi için yaptırılmış ve bir meclis üyesi tarafından satın alındı mı?

7-Meclis üyesi kendi ağzından, kamyonun kendisine ait olduğu ve 5393 Sayılı Belediyeler Yasası’nın 28. Maddesine göre Belediye ile ticari faaliyette bulunamayacağı için Hocagiller şirketine kiraladığını belirtmişti. Sayın yetkililer bu yasal mı?

8-İhalesi bitecek olan çöp ihalesine mevcut firmanın önünü kesmek için acaba birileri 8 veya 9’ncu ayda mevcut firmanın karşısına ihaleye girecek mi?

9-AK Parti’li Belediye meclisinin bazı isimleri bir içki masasında mı, belirli bir akçeler karşılığında mı listeye yazıldı?

10-Bu ihalelerin önceden belirlendiği, ona göre araç ve gereçler alındığı, ihaleyi alan firmaya kiralanacağı, borç batağındaki Kozlu Belediyesi’ndeki çevre çöp atık için toplanan paradan nakit ödeneceği için para sıkıntısı çekilmeyeceğini bilen beyzadeler, ihaleyi doğrudan teminle alacağının hesapları önceden yapıldı mı acaba?

11-Yeni belediyede Ali Bektaş döneminde son 3 ay içinde hangi şirketlere ne kadar paralar ödendi. Bazı şirketlere paralar ödenirken, ne hikmetse bazı firmalara hiç para ödenmemiş!

12-HÜRDÜŞÜN olarak eski ve yeni başkanlar, sorumlularla birlikte itham edilen şirket sahipleri ile bir açık oturuma davet ediyoruz. Tüm Zonguldak halkının gözü önünde herkes sorulara cevap versin.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER