SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SİYASİ PARTİLERDE DEPREMLER SÜRÜYOR

SİYASİ PARTİLERDE DEPREMLER SÜRÜYOR
Bu haber 28 Ocak 2020 - 16:59 'de eklendi ve 71 views kez görüntülendi.

Son günlerde tüm siyasi partilerde deprem niteliğinde huzursuzluklar, muhalifler, koltuk sevdalıları il ve ilçe başkanlıkları seçimleri yaklaşınca parti içi muhalifler atağa geçti.

Dost olarak bilinenler, birden karşı saflara geçebildiler.

Siyasette muhalefet her zaman olur, bu olgu siyasetin doğasındandır, tuzu biberidir. Ama öyle şeyler oluyor ki, muhalefetlik öyle safhalara geldi ki, belden aşağılara kadar indi.

Bu da siyaseten yapılan muhalefetin çirkin bir aynasıdır.

***

AK PARTİ

AK Parti’de kılıçlar kılıflarından çıktı. Artık geri dönüşü yok gibi.

Kılıçlar, kınına kelleler alınmadan gireceğe de benzemiyor gibi.

Bir tarafta il ve ilçe başkanları ve ekipleri, diğer tarafta Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve ekibi.

Alan’ın ekibinde söylenenlere göre; acaba vekiller var mı? İlçe yöneticilerinden bazı isimler var mı? Bazı Belediye Başkanları dahil midir?

Gündemde şu an Merkez ilçe Başkanlığı için adı geçen eski yöneticilerden isimler olur mu? Yoksa ticaret sahibi insanlardan mı olur!

Şu an arayış içindeler.

Tabi ki, bunun bir siyasi ayağı da olacaktır elbette. Her gün taraflardan ayrı ayrı senaryolar oynanıyor. Birileri de şimdilik oynanan senaryoları izlemekle meşgul.

Yalnız şunu gördüm ki, ahde vefa diye bir kavram kalmamış birilerinde.

Şu an AK Parti’de gerek vekilin, gerek başkanın, gerekse ilçe başkanlarının basının arası bir kısmıyla bozuk.

Hangi basın bir grubu aleyhinde yazarsa diğer grup “para verip yazdırdı!” oluyor.

Bakıyorum da, birileri çapına bakmadan şimdiden ilçe başkanlığı hesapları yapmaya başladı. Bu konuda son sözü geçen hafta Genel Merkez vekillere, başkanları bir şeyler söyledi Ankara’da. Bir ay içerisinde Genel Merkez sorunu çözecektir.

AK Parti’nin ağabeyi olarak görülen Milletvekili Polat Türkmen şu ana kadar topa hiç girmediği gibi meydanlarda da yok. Tabi ki, seçim yaklaşırken bazı durumlara göre, bizim de bazı konulardaki yazılarımızda olacak.

Geçmişler bir bir kurcalanabilir!

Olur mu olur. Bizim de bazı bilgilerimizde birilerine geçmişi hatırlatabiliriz.

***

CHP

CHP’de ilçe seçimleri bitti. 16 Şubat’ta il başkanlığı seçimi yapılacak.

Kamuoyunda hala bazı söylemler birileri tarafından servis ediliyor.  Ebru Uzun seçimi almış, hala birileri bulanık su da balık avlamanın peşinde.  Hala bazı gruplar hayal peşinde. Bu CHP zihniyetini hala anlamış değilim.

İl başkanlığı seçimi var, “iyi bir başkan seçelim de, başkanlarıyla, kadın kolu ile gençleriyle birlik beraberlik içinde bu Zonguldak CHP’sinde yeni seçimlerde birinci parti nasıl oluruz” diyeceklerine,  hala grupçuluk.

Yok, “A-B-C partilerden geldiler” kavgasındalar.

16 Şubat’ta yapılacak il başkanlığı için Hakkı Güney adaylığını açıklamıştı. Başka bir isim de tam lanse edilmedi ama bazı gruplar ve CHP tabanı Tahsin Erdem ismini sıkça konuşuyorlar.

Bence bu CHP’deki grupçular demiyor ki,  “Bu CHP’nin geçmişten gelen duayyen, senelerce il başkanlığı yapmış, partisinin her kademelerinde görev yapmış, partisine maddi manevi desteğini hiç esirgememiş, partisine her yönüyle katkıda bulunmuş, kişilikli, kamuoyunca da sevilen dürüst, abilerimiz var”. Mesela; Ali Osman Odabaş’a niye gidip de “Ağabey sen bizim büyüğümüzsün, duayenimizsin” deyip onunla bir fikir alış verişi yapmazlar.

Bildiğim senelerce gördüğüm kadarıyla Avukat Ali Osman Odabaş CHP’nin geçmişten beri gelmiş, geçmiş dürüst, kişilikli insanlardan biridir.

CHP işte bunları yapsa o zaman grupçuluklar ortadan kalkar ve o zaman iktidara oynar. Ayrımcılığı değil, birleştirici olmalı ki,  her kesimden insanları partilerine davet etmeliler.

CHP’de şu an dere sessiz, sedasız akıyor. Haftaya derelerin suları taşmaya başlar.

Merkez ilçe başkanlığında mağlup olan gruplar il başkanlığı için illaki bir şeyler yapacaktır. “Merkez ilçeyi kaybettik bari il başkanlığını alalım” diyeceklerdir.

***

MHP

MHP’de geçen hafta şok yaşandı.

Çarşıdan pirinç almaya giden ilçe Başkanı Niyazi Kıransoy evdeki bulgurdan da oldu.

Merkez ilçe Başkanlığı koltuğu gitti.

Uzun zamandan beri Merkez ilçe Başkanı olan Niyazi Kıransoy ile il Başkanı Varol Demirköse’nin arası soğuktu.

Niyazi Kıransoy il Başkanı olabilmek için çok uğraşıyordu. Ankara’ya gidip geliyordu.

Bunun bilincinde olan Varol Demirköse de boş durmadı. Akrabası olan eski il başkanı Hamdi Ayan’ın da destekleriyle Genel merkezin emri ile Niyazi Kıransoy’u Merkez ilçe başkanlığından aldılar ve yerine şimdilik Süleyman Erbay’ın atanacağı söyleniyor.

Süleyman Erbay’ın ismi Merkez ilçe başkanlığı için geçince bir grup MHP’li isyanlarda. Çünkü bir zamanlar MHP’den istifa edip AK Parti’ye giden, sonra da Hamdi Ayan tarafından tekrar MHP’ye gelen bir isim.

“Acaba neyin karşılığında Merkez ilçe başkanlığına getirilmek isteniyor” diyorlar.

Gerçi; MHP ve AK Parti’de Genel merkez ne derse o olur.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER