SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

HER ŞEY YALAN MI?

HER ŞEY YALAN MI?
Bu haber 27 Nisan 2020 - 16:52 'de eklendi ve 99 views kez görüntülendi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ilgili Bakanlıkların, kurumların birçok ödemeleri “erteledim, öteledim” dediği çek, senet, elektrik, doğalgaz, telefon, internet faturalarını ödemek için vatandaşlar banka, fatura ödeme noktaları ve telefon bayileri önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Elektrik, doğalgaz, telefon, internet gibi faturalara 3 ay öteleme getirildiği yönündeki açıklamalara rağmen hiçbir banka ve kurumlar da “faturalar 3 ay ötelendi” diyerek, “parayı almam” demiyor.

Böyle olunca da vatandaş “EVDE KAL”mak yerine çarşıya akın ediyor.

Tüm bankaların, PTT ve özel fatura ödeme noktalarının önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında elektrik, doğalgaz gibi sayaçların yerinde okunmamasına rağmen geçmiş döneme göre gönderilen faturaların da oldukça kabarık olması vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Ayrıca, Koronavirüsten dolayı işyerleri yaklaşık 40 günden beri kapalı olan küçük esnaf ise perişan bir durumda. Şu ana kadar küçük esnafa her hangi bir kira yardımı veya başka bir desteklerden faydalanmayan esnaflar ve bu esnafların yanlarında çalışan personellerin de desteklerden yararlanamadıkları belirtiliyor.

Bazı küçük esnaf ise Banklardan kredi talep ettiklerinde “ya nakit yok, ya da siciliniz bozuk” cevabı aldıkları ifade ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER