SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DR. ÖMER SELİM ALAN’IN PROJELERİ

DR. ÖMER SELİM ALAN’IN PROJELERİ
Bu haber 16 Haziran 2020 - 17:00 'de eklendi ve 82 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan geçtiğimiz Pazar günü Kapuz plaj tesislerinde gazetecilerle bir arada oldu.

Basının tüm sorularına cevap verdi.

Tabi tüm basın demeyelim.

Birkaç basın temsilcisinden, diğer basındaki arkadaşlara sıra gelmedi.

Başkan Ömer Selim Alan’ın ilk ve son cümlesi; “11 proje var, bunların tamamını bu döneme yetiştireceğim. Yetişmez ise ilk olarak 5 proje önceliğimiz var. İlk projemiz sahil projesi ihale edildi, müteahhit firma 10 gündür çalışmalara başladı ve 500 günde bitecek. Sonra Lavuar alanı, Kızlar Plajı, Soğuksu Pazaryeri, dere ıslahı” dikkat edilen bir cümlesi;

“Bu köprüyü yapandan Allah razı olsun. Çünkü eskiden kömür trenleri geçerken trafiği engelsiz olarak yüksekten bir ayakla şehrin üzerine köprü yapıldı ama şimdi artık köprünün yıkılıp şehrin bir rahatlaması lazım. Dükkan sahiplerine bir iş merkezi yapılınca köprü de yıkılacak” dedi.

Başkan Ömer Selim Alan tabii ki sorulardaki bazı kılçıklara da iğne ile cevap verdi.

“Geçmişte, senelerce koltuğa oturup hiçbir hizmet yapmayanlar şimdi bu kadar projeleri görünce çalışmalar başlayınca ufak tefek işlerle uğraşıp Atatürk’ün arkasına sığınıp öküz altında buzağı arıyorlar” dedi.

Alan, “Biz göreve geldiğimizde vilayetin önündeki Atatürk büstünün boyaları akmış, rengi değişmiş ilk iş olarak onu temizleyip, boyadık. Bunu kimse dile getirmedi. Ne basın, ne de şimdi konuşan, eleştiri yapanlar. Sahildeki küçük çocuğun ve Atatürk’ün heykeli proje çerçevesinde gerektiği yerlere konulur” dedi.

AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile ilgili de, “Bu benim işim değil, o işiler teşkilatların işi” deyip konuyu kısa kesti ve “beni yapmadığım, söz verip yapamadığım hal ve hareketlerimle eleştirin ama yalan yanlış haberlerle, ailemle ilgili haber yapmayın” dedi.

Tabi son noktayı koydu.

“O tür basın benim için yoktur. Sözümün arkasındayım sarı basın kartlarını yırtsınlar” dedi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ile kanka ve beraber hareket ettiklerini ve bundan sonra da beraber olacaklarını açıkça söyledi.

Zonguldak Kömürspor ile ilgili “kesinlikle benim projemde yok” dedi ve “en çok desteği ben veriyorum. Şehir uyumasın, şehirde bir tek Belediye yok” dedi.

Sonuç olarak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan güzel bir sohbet çerçevesi içerisinde gazetecilerle hem nalına, hem de gerektiğinde anlayanlara göre mıhına da vurdu.

“Beni kimse bir yerlere, kavganın içine çekmesin, ben millete söz verdim, bu şehre hizmet yapacağım. Bu bir şans ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın devamlı Zonguldak ile ilgili proje ve yatırımları telefonla gerek bana, gerek il başkanımıza soruyor. Bu da bizim bir avantajımız, böyle olunca tüm Bakanlıklar, Genel müdürlüklerde işlerimiz daha çabuk yürüyor”

MAKZON ile ilgili pek de bir şeyler söylemedi. Ve sadece “üzgünüm” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş ile ilgili de; “14 ay beraber çalıştık iyi bir birlikteliğimiz oldu bu kadardı. Yeni gelen Valiyi aradım bugün geleceğini söyledi, inşallah iyi hizmetleri beraber yapmak nasip olur” diye konuştu.

***

VALİ ERDOĞAN BEKTAŞ

Sayın Valimizin tayini çıktı.

Birileri ve bazı gruplar başladı havlamaya, haklılar da.

Çünkü Sayın Vali masaya yumruğunu vurmadı.

Sizlerin sesini kesmedi.

Hep iyi çerçeveden şehri yönetmek istedi.

İyi bir devlet adamıydı.

Zonguldak, Zonguldak olalı ilk defa tarihinde bırakın Valiyi, bir Vali yardımcısı bile Trabzonlu gelmemiştir.

Bir ilk oldu, onu da birileri yemek için çok uğraştı.

Gerçi kendisinde de kabahat vardı.

Söylemek istediğini söylemedi.

Yanlış anlattı.

Bir anda Türkiye gündemine oturdu ve o zaman bileti kesildi.

Şimdi Bektaş gitti köpekler havlamaya başlar.

Zaten hiç susmadılar ki!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER