SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YAVUZ ERKMEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

YAVUZ ERKMEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Bu haber 18 Haziran 2020 - 18:09 'de eklendi ve 76 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Zonguldak il Başkanı Yavuz Erkmen 21 Haziran Pazar günü yapılacak 2’nci olağan kongresi öncesinde parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kongre öncesinde İYİ Parti merkez ilçe ve İlçe başkanları ile bir toplantı yapan il Başkanı ve Başkan adayı Yavuz Erkmen adaylığını açıkladı.

KONGREDE KORONAVİRÜS NEDENİYLE TEDBİRLER ALINACAK

Koronavirüs salgını nedeniyle kongre salonunda bazı tedbirlerin de alınacağını belirten Yavuz Erkmen,  

“Hepimizin bildiği üzere Mart ayının ilk yarısında ilçe kongrelerimiz tamamlanmıştı. 29 Mart’ta İl kongremizi yapacaktık fakat pandemi sürecinin başlaması nedeniyle ertelendi 1 Haziran’dan itibaren kongrelerinin serbest kalması kararı alındıktan sonra ki bu kararı da bir tek İYİ Parti aldı.

Genel Merkez olarak kararı aldık YSK ile görüşmek suretiyle kongreler başlatılmış oldu. Biz de daha önceden de İl Seçim Kuruluna müracaatımızı yapmış olduğumuz için kaldığımız yerden müracaatımı yeniledik ve 21 Haziran Pazar günü ilimiz Kongresini gerçekleştirmek üzere konuyu resmiyete kazandırmış olduk. Pazar günü saat 12’de başlayacak olan kongremizde Koronavirüs anlamındaki bu tehdit nedeniyle alacağımız bir takım önlemler olacak

Bir taraftan Valiliğin bizden istediği yani Sağlık Müdürlüğü’nün istediği önlemler var. Bir taraftan da biz bütün arkadaşlarımız olarak ortamı düşünerek aldığımız önlemler var.  Genel Merkezimizin yayınlamış olduğu genelge ile süremizin kısa tutulması, adayların dışında kimseye konuşma hakkının verilmemesi ve girişte ateş ölçerle insanların ateşinin ölçülmesi,  temizlik malzemelerinin bulundurulması ve oturma düzeninde seyrek olarak oturulmasının sağlanması gibi bir takım önlemler istendi ki biz de bu önlemlere uygun olarak orada gereğini yapıyoruz.

 Ayrıca delegelerin dışında misafir kabul etmeyeceğiz. Arkadaşlar daha sonra poleni konusu olmasın diye söylüyorum, bu nedenle de biz diğer siyasi parti il başkanlıklarına veya sivil toplum örgütlerine davetiye göndermedik.  Sırf bu nedenle, yani Korona nedeniyle dışarıdan misafir gelmeden sadece delegelerle yapılacak olan bir kongreyi gerçekleştirmiş olacağız. Hani bundan daha sonradan bir art niyet kimse aramasın onun peşinden söylemiş olayım. Tabii bugün itibariyle aday olarak hiçbir arkadaşımız şu ana kadar ben adayım şeklinde çıkmadı. Bütün teşkilatlarımızı dolaştığımız da ve ilçe başkanı arkadaşlarımıza yap arkadaşlarımızın her benim tekrar devamı yönünde karar alındı. Onun için buradan bir kez daha bunu duyuruyorum ve bu anlamda da bütün arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

“İYİ PARTİ OLARAK GÜNDEN GÜNE YÜKSELEN BİR PARTİYİZ”

 İYİ Parti’nin günden güne yükselen bir parti olduğunu belirten Yavuz Erkmen, “Bakın bugüne kadar İYİ Parti hakkında pek çok şey yazıldı çizildi.  Ama biz İYİ Parti’nin bir bütün olduğunu en alt kademesinden en üstüne kadar şu anda herkesin birlik beraberlik içerisinde bu kongreyi en güzel şekilde gerçekleştirip İYİ Parti’nin nasıl bir kongre yaptığını Zonguldak halkına göstermek istiyoruz. Biz şu anda arkadaşlarım da takip ettiği üzere toplamda İYİ Parti olarak günden güne yükselen bir partiyiz. En son yapılan kamuoyu yoklamalarında ki bağımsız kuruluşları yapmış olduğu kamuoyu yoklamalarında görüldüğü üzere yükselen tek parti var İYİ Parti. Yükselen tek lider var Meral Akşener hanımefendi. Dolayısıyla Biz İYİ Parti olarak kongre sürecini de bitirdikten sonra ve akabinde de büyük kongreyi tamamlandıktan sonra, artık kurumsal kimliğini de tamamlamış ve Türk siyasetinde iktidara doğru yol alan bir parti konumunda olduğumuzu herkese göstereceğiz.

 Çünkü biz şu anda biliyoruz ki millet artık bugün iktidarı oluşturan gerek AK Parti gerekse Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yönetimden memnun değil. Hep tek adamlık rejiminden memnun değil, hem de bunları yönetiminden memnun değil. Hepimiz biliyoruz. Ve herkes de neredeyse aklımızla alay edecek şekilde olaylarla karşı karşıya kalıyor.

“ESNAF KAN AĞLIYOR, İŞSİZLİK DİZ BOYU”

Geçen hafta açıklandı 573 bin kişi işsizlikte düştü dendi.  Yani 573 kişi iş buldu anlamında söylendi. Korona gelmiş millet dükkânına kapatmış. Esnaf kan ağlıyor, işsizlik diz boyu ‘işsizlik düştü’ diye milletin aklıyla alay ediliyor.  Çarşı, pazara bakalım Koronadan önceki fiyatlara bakalım.  Bir de bugünkü fiyatlara bakalım ikisi arasında korkunç fiyat farkı var enflasyonda yerinde sayıyor herhangi bir farklılık yok diye insanların aklıyla alay ediliyor. Milletin çoluğu çocuğu aç gezerken milletin çocuğu iş bulamadı iş ararken ne oluyor 3-4 görevlendirmeler ile Vakıflar Bankası’na diğer Halk Bankası’na insanlar görevlendiriliyor. Tamam Hamza Yerlikaya, bizim hepimizin Türk milletinin sevdiği başarısından gurur duyduğu ve bu gururu da hep birlikte milletçe paylaştığımız kişidir. Kişilik olarak en ufak bir şey söylemiyoruz.  Ama siz 4. görev olarak ona göre verir 100 bin liranın üstünde maaş almasını sağladığınız bir ortamda çoluğu çocuğu aç gezen bir aile ne düşünür. Sizin çocuğunuz olsa ne hissedersiniz’  Bunu millete anlatmak lazım. Millet artık gerçekleri görüyor millet karnını doyurmak istiyor laftan bıktı. Bir taraftan kendisine her gün söylenen ve inanması istenen konular var ama bir taraftan da bakıyorsunuz, hayatın içinde karşılaştığı gerçekler var. Sokağa baktığı zaman farklı kendisine söylenen farklı onun için bu notu da en güzel şekilde veriyor. Gençlerin geleceği ile bile şu geçtiğimiz işte 1-2 aylık süre içerisinde ne oldu oynandı.  Bir ileri atıldı bir geriye atıldı. İnsanların hayalleriyle şuanda oynanmış durumda.

Gençlerin hakkını da savunan tek parti çıktı o da İYİ Parti. Gitti İdare Mahkemesine müracaat etti ama İdare Mahkemesinden reddedildi. Bu bile bizim konuya ne kadar sahip olduğumuz gençlere ne kadar sahip çıktığımız ve gençlerin hayalleri ile kimsenin oynaması gerektiğini gösteren bir hareket.

Biz İYİ Parti olarak şu anda ülkemizin birliğine beraberliğine bölünmez bütünlüğünü savunuyoruz Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda biz ülkemizin 83 milyonu kardeşçe yaşamasını istiyoruz ve bunu kendimize ilke edinmiş bu doğrultuda çalışan bir partiyiz biz yolumuzdan doğru olduğunu biliyoruz ve inşallah milletimizin de bu güzelliği hep birlikte paylaşarak İYİ Parti çatısı altında daha da büyüyeceğine yürekten inanarak bu cümleleri mi söylemek istiyorum.

“HİÇBİR ARKADAŞIMIZ BİZİM GÖNLÜMÜZDEN UZAKLAŞMIŞ DEMEK DEĞİLDİR”

 Biz kongremizde belki misafir alamayacağız ama pek çok kişinin gönlünün bizle olduğunu biliyoruz.

 İstiyoruz ki, gerek kongre öncesinde gerek kongre sonrasında İYİ Parti çatısı altında biraz önce söylemiş olduğum kıstaslar da yani terör örgütüne bulaşmamış, ülkesinin birliğini beraberliğini bölünmez bütünlüğünü savunan herkesi biz İYİ Parti çatısı altında görmek istiyoruz ve buradan bir kez daha davet ediyoruz.

Mecburen bazı arkadaşlarımızın görev verebiliyoruz Bazı arkadaşlarımız bu dönem kenarda durabiliyor. Ama bu demek değildir ki, hiçbir arkadaşımız bizim gönlümüzden uzaklaşmış demek değildir. Biz inanın şu anda bu dönem görülmediği kadar yönetimlerde görev almak isteyen arkadaşlarımızın talepleri ile karşılaşıyoruz. İnanın ben biliyorum ki liste açıklandıktan sonra pek çok arkadaşımız gönlünden belki kırıklık geçirecektir. Ama bunu bir kez var sizin huzurunuzda arkadaşların, huzurunda da söylemek istiyorum ki bizim hiç kimseye karşı bir art niyetimiz yoktur. Bütün arkadaşlar arkadaşımızdır biz bir bütünüz, bu bütünlük içerisinde hiç kimseye ne yaparsa yapsın bizi parçalayamaz bizi bölemez.  Çünkü biz geçmişte ilçe kongrelerinde de yaşadık. Şimdi de yaşıyoruz, pek çok şeyler söyleyebiliyor, yazılıyor ama şundan emin olun ki biz bir bütünlük içerisinde yolumuza devam ediyoruz ve bu bütünlüğümüzü de hiç kimse bozamaz. Onun için biz diyoruz ki lütfen İYİ Parti bundan sonra bugünden itibaren bu birlik bütünlük içerisinde daha da güçlenerek millete göstereceğiz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER