SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BEKTAŞ: ART NİYETLİ VE UCUZ SİYASET

BEKTAŞ: ART NİYETLİ VE UCUZ SİYASET
Bu haber 01 Eylül 2020 - 17:52 'de eklendi ve 110 views kez görüntülendi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş,  Kozlu Fatih Sitesi’nde eski DMO arkasındaki arazi ile ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

“Belediyemizin bu arazi ile ilgili düşüncesi park yeşil alan yapmak olmasına rağmen, yasa ve yönetmeliklerin üzerinde olamadığımızdan yapılan çalışmalara uymak zorundayız” diyen Ali Bektaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

“İLGİLİ ARAZİ BELEDİYEMİZE AİT BİR ARAZİ DEĞİLDİR”

“Son zamanlarda Kozlu Fatih Sitesi Mahallesi eski DMO arkasındaki 255/13 ada parsel numaralı araziyle ilgili basında çıkan ve bazı şahıslar tarafından art niyetli olarak belediyemizi zan altında bırakan açıklamalar ile ilgili bir açıklama zaruriyeti doğmuştur.

Öncelikle bilinmelidir ki ilgili arazi belediyemize ait bir arazi değildir. Arazi Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.(TEDAŞ) ‘ a ait bir araziydi.

TEDAŞ araziyi 06.02.2014 tarihinde özelleştirme idaresine devretmiş, özelleştirme yüksek kurulu (Ö.Y.K) 28.12.2016 tarih ve 2016/11 sayılı kararı ile onaylanan ve 10.02.2017 tarih ve 29975 sayılı resmi gazetede yayımlanan kararı ile imar planını yürürlüğe koymuştur.

Yani buranın imar planı belediyemiz tarafından değil özelleştirme idaresi tarafından yapılıp resmi gazetede yayımlanmış olup; belediyemizin hiç bir tasarrufu olmamıştır.

Özelleştirme idaresi arazi satış işlemleri için, yine kamuya ait Sümer Holding 30.05.2017 tarihinde devretmiş, Sümer Holding yaptığı ihale ile araziyi resmi gazetede yayımlanan imar durumuyla 15.05.2019 tarihinde Kongrain Tarım Ürünleri Dış Ticaret Limited şirketine satmıştır.

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı’nın 14.05.2019 tarih 61602339.101.02.03.000001 12667 sayılı yazısı ile 3194 sayılı imar Kanunu’nun ek maddesi kapsamında yapılan imar planları devir tarihinden itibaren 5 yıl süre ile değiştirilemez, denildiğinden araziyi satın alan firma ilgili arazide jeolojik etüd çalışmalarına başlamıştır.

Özetle belediyemizin bu arazi ile ilgili düşüncesi park yeşil alan yapmak olmasına rağmen, yasa ve yönetmeliklerin üzerinde olamadığımızdan yapılan çalışmalara uymak zorundayız.

Kamuoyu bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmadığından belediyemiz ve başkanımız hakkında yapılan tepkileri saygıyla karşılıyoruz, ancak bu bilgilendirmelerden sonra yapılacak olan art niyetli ve ucuz siyaset yapmak için yapılan hakaret ve iftira dolu açıklamalarla ilgili yasal haklarımızı kullanacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER