SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KARASU’DA SERBEST ZONGULDAK’TA YASAK!

KARASU’DA SERBEST ZONGULDAK’TA YASAK!
Bu haber 08 Eylül 2020 - 16:51 'de eklendi ve 217 views kez görüntülendi.

Zonguldak Ukrayna seferleri yapan Ro-Ro gemileri ile Türkiye’den başta Rusya, Kazakistan ve bazı ülkelere birçok ürünler ihraç ediliyor. Ülkemize döviz geliyor.

Başta Ukrayna, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelere ihraç malı getiren tırlar, dönüşünde ülkemize ithal olarak bazı ürünler, ham maddeler ve Ukrayna’dan kereste getiriyor. Ro-Ro gemileri ile gelen tırların yüzde 80’ni eskiden kereste yüklüyordu.

Zonguldak il Tarım ve Orman Müdürlüğü’ndeki bazı katı tutumdan sonra  Ukrayna’dan gelen kereste yüklü tırlardaki  binlerce  tahtadan birkaç tanesinde delik görüldüğünde yetkililerce; “Bu tırdaki tahtalarda zararlı böcek var” diye ithal yüklü tırların Zonguldak limanından girişine izin verilmeyince, kereste yüklü tırların tekrar aynı gemilerle Ukrayna’ya geri gönderilmesi, Zonguldak limanındaki ihracat ve ithalata büyük sekte vurulmuş oluyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin bu katı tutumu ihracatçı ve ithalatçı firmaları başta İstanbul ve Karasu limanına yönlendiriyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Ukrayna’dan Zonguldak limanına gelen Ro-Ro gemisinde kereste yüklü 2 tırdan bir tanesinde binlerce tahtadan 2’sinde delik çıkması, üzerine kereste yüklü tır tekrar Ukrayna’ya geri yollandı.

Oysa bu geri giden kereste yüklü tırlar Karasu’daki limandan gelirken böyle bir sorunla hiç karşılaşmıyorlar.

Şimdi yetkililere soruyoruz;

Resimde görülen tırdaki binlerce tahta içerisindeki “bir çıtada iki delik var” diye  araç geri çevrilir mi?

Bu araç Ukrayna’ya gittikten sonra Karasu limanına çalışan başka Ro-Ro gemileri ile Karasu limanına gidecek ve hiçbir sorun olmadan Karasu liman gümrüğünden çıkıp ülkeye giriş yapacak.

Şimdi Zonguldak Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine sesleniyoruz;

Bu kerestede böcek varsa Zonguldak limanından çıkamaz. Karasu limanından nasıl çıkıyor?

Sakıncalı ise Karasu limanından çıkışları niye Bakanlığa bildirip, çıkışlarını engellemiyorsunuz?

Başta Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan “ihracat..ihracat” diye seslenirken, sizler bu sese kulaklarınızı mı tıkadınız. Her işte biraz esneklik yok mu?

Zonguldak Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde ne hikmetse bu yok. Bu uygulama sayesinde Zonguldak’taki Ro-Ro ihracatında büyük düşüş yaşanıyor. Ekonomi pandemiden dolayı büyük sıkıntılar çekti ve bu günlerde bir de Zonguldak Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün keyfi uygulamalarından dolayı birçok firma Zonguldak’tan Karasu limanına gitti.

Kanun ve yasalar şehirlere, kişilere göre mi uygulanıyor.

Sayın milletvekilleri, siyasetçiler; şehrin insanlarına ihracat, ithalat yapan firmaların seslerine kulak verin!

Bakın Karasu limanı yeni kurulmasına rağmen, limanda ihracat yapan firmaların araçları için ÖTV’siz mazot istasyonu varken, 20 senedir çalışan Zonguldak limanında hala yok. Yapılması için bir senedir uğraş verilirken, her gün başka engellerle karşılaşılıyor.

Acaba gemi ve Ro-Ro’ların Zonguldak limanından engellenip, Karasu limanına mı kaydırılmak isteniyor?

Eskiden haftada 200 araç gelirken, şimdi araç sayısı 30-40’lara düştü. Araçlar Karasu limanına kaydırıldı.

Biz de başta Sayın Zonguldak milletvekilleri ve siyasilere sesleniyoruz; Artık duyun sesimizi!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER