SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

TTK’NIN SATIŞI İLE İLGİLİ DÜZENLEME YOK

TTK’NIN SATIŞI İLE İLGİLİ DÜZENLEME YOK
Bu haber 16 Ekim 2020 - 12:21 'de eklendi ve 112 views kez görüntülendi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen’in, “Türkiye Taş Kömürü (TTK)’nın Çinli şirketlere satılacağına” yönelik iddiaların doğru olmadığını belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gelen bilgi notunu kamuoyu ile paylaştı.

İŞTE BAKANLIKTAN GELEN O BİLGİ NOTU:

“Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduğumuz ve komisyonda görüşmelerine devam edilen “Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” içeriğinde; İYİ Parti tarafından yayımlanan basın duyurusunda belirtilen, başta TTK olmak üzere madencilik alanındaki bazı önemli kamu kurumlarının Türkiye Varlık Fonu bünyesine alınarak satışına izin verecek herhangi bir düzenleme yer almamaktadır.

Söz konusu Kanun teklifinde, ülkemizin enerji ve hammadde ihtiyacının karşılanması noktasında yaşanan bazı gecikmeleri aşmak ve “Milli Enerji ve Maden Politikası” kapsamında sahip olduğumuz yeraltı kaynaklarımızı süratle ekonomiye kazandırmak hususunda madencilik sektörünü teşvik edici bir takım düzenlemeler yer almaktadır. İktidarımız süresince, TTK, TKİ ve Eti Maden gibi önemli kamu kuruluşları gerek üretim kapasitesi gerek teknolojik gelişim gerekse ekonomiye katkı anlamında altın dönemini yaşamıştır. İktidarımız önümüzdeki süreçlerde de bu kurumlara aynı önem ve değeri gösterecektir.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER