SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BU LİMAN ÇALIŞACAK

BU LİMAN ÇALIŞACAK
Bu haber 27 Ekim 2020 - 15:37 'de eklendi ve 126 views kez görüntülendi.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Zonguldak Valiliğinde liman ile ilgili tüm birimlerle toplantı yapan Vali Mustafa Tutulmaz, şehirlerin aynası olan limanlar ülkeye, şehrine ithalat, ihracatla hizmet veriyorlar.

Toplantıya; Toplantıya Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, İl Tarım Müdürü Cemalettin Çataklı, TCSG 86 Bot Komutanı Yzb. Ahmet Yakın, Liman Başkanı Ali Görkem, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Gümrük Müdürü v. Tuğrul Doğan, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Kadir Işık, Zonguldak Veteriner Sınır Kontrol Noktası yetkilisi, Zonguldak Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabip yetkilisi, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar’ın yanı sıra Zonguldak’tan Ukrayna’ya taşımacılık yapan Cenk Denizcilik yetkilileri de hazır bulundu.

Sayın Vali Mustafa Tutulmaz Zonguldak limanındaki bazı olumsuzlukların giderilmesi için limanla ilgili ihracat ve ithalatla ve limanın daha iyi çalışıp, sorunların asgariye indirilmesi konusunda tüm birim amirleri ve gemi sahibi acentelerle fikir alış verişinde bulunup, limandan yapılan ihracat, ithalatçılar ve Zonguldak-Ukrayna arası sefer yapan gemilerin karşılaştığı sorunların en kısa sürelerde giderilmesini istedi.

Hafta sonu limana kurulan ÖTV ve vergisiz ihraç tırlarına verilecek mazot pompasının da faaliyete geçecek olması ile Zonguldak limanına yeni gelecek ihracat tırları, yeni gelecek konteynır taşımacılığı yapacak bazı gemi ve firmaların da geleceği, şehrin TTK’nın ve birçok limana bağlı kurumların ekonomik olarak çok büyük katkı sağlayacağı biliniyor.

Şu an Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun tek kar eden birimi olarak liman gözüküyor. Limanın canlanması demek Zonguldak esnafına ve birçok birimlerine yıllık aktarılan para 30-40 milyon doları bulacağı tahmin ediliyor.

Vali Mustafa Tutulmaz Zonguldak’a atandığı günden beri şehrin tüm aksayan konuların, yapılacak hizmetlerin önünü açmak için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Halkın güvenini de kısa zamanda kazanan Vali Mustafa Tutulmaz, milletvekilleri, Belediye başkanları ve Oda başkanları ile birlikte uyum içinde Zonguldak’ın çehresini değiştirmeye kararlı gözükürken, Zonguldak limanının tam kapasite ile çalışması halinde Zonguldak’ın kazanacağı belirtiliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER