SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ATA’MIZI SAYGI VE MİNNETLE ANDIK

ATA’MIZI SAYGI VE MİNNETLE ANDIK
Bu haber 10 Kasım 2020 - 17:27 'de eklendi ve 110 views kez görüntülendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’nci yılı dolayısıyla saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da saygı duruşunda bulunuldu.

Zonguldak’ta da Valilik binası önünde tören düzenlendi. Saat 09.05’te çalan sirenle birlikte törene katılan protokol, cadde ve sokaklardaki vatandaşlarda saygı duruşunda bulundu.

Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’nda anma törenine; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Vali yardımcısı Turgut Subaşı, İl jandarma Komutanı yüzbaşı Gönen Süslü, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.  Valilik binası önündeki tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 ATATÜRK RESİM SERGİSİ AÇILDI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı kapsamında; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atatürk resim sergisi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergiye; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl jandarma Komutanı Yüzbaşı Gönen Süslü, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız, daire müdürleri katıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü nedeniyle Şehit Prof. Dr İlhan Varank İHL Salonu’nda anma töreni gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nadire Çebi yaptı.

Törende daha sonra Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, “Anılarda Andık Seni” sunum gerçekleştirildi.

Törende: ilkokul, ortaokul ve liselerde düzenlenen  10 Kasım konulu resim kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödülleri. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol tarafından takdim edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER