SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ALAN: HİÇ BİR ZAMAN MAZERET ÜRETMEDİK

ALAN: HİÇ BİR ZAMAN MAZERET ÜRETMEDİK
Bu haber 17 Kasım 2020 - 17:19 'de eklendi ve 135 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Kasım dönemi ikinci toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıda toplam 6 madde görüşülürken, gündemin2-3 ve 4. Maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün, Belediye’nin 2021 yılı performans programının görüşülmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ve ekleri üzerinde CHP’li Atınç Kayınova, Turgut Aydın, Hüsnü Meydan ve Kenan Ekiz görüş belirtirken, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, mazeret üretmeye gelmediklerini belirterek, “Biz mazeret üretmeye gelmedik. Biz vatandaşımıza söz verdik. Zonguldak bu zamana kadar hep sığ çekişmelerden kaybetti” dedi.

CHP’li Grup Başkan vekili Atınç Kayınova’nın performans raporu üzerine yaptığı eleştiri üzerine konuşan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi.

 “Sizi çok iyi anlıyorum, daha önce de bahsettim. 10 yıl Zonguldak’ta hepimizi yerel anlamda, Belediyecilik anlamında Cumhuriyet Halk Partisi adayı 2014’de seçim kazandı, 2009’da da kazanmıştı. 10 sene hepimiz başta İsmail Bey, sonra da Muharrem Bey olmak üzere Belediye başkanlığımızı yaptı. Bizler de bir vatandaş olarak hiçbir zaman saygıda kusur etmedik. Siyasi olarak, görüş olarak ayrı olsak da her zaman saygı çerçevesinde taleplerimizi ilettik. Oldu, olmadı. Zonguldak’ın ne kadar geriye gittiğini hep beraber şahit olduk. Biz bugüne kadar hiçbir zaman mazeret üretmedik. Sadece yapmamız gereken hizmet üretmek. Verdiğimiz söz de vatandaşımıza buydu. Vatandaşımız da artık demek ki sıkıldığı için bu hizmetsizlikten canı yandığı için 31 Mart’ta bizleri tercih etti, sizlere de yönetimi değil, muhalefet görevini layık gördü. Sizler de, tabi daha önce de söyledim; ister istemez şu anki hizmetlerden, hükümet tarafından desteklenen hizmetler var, bizlerin yaptığı hizmetler var. Haklı olarak bunlardan keşke diyorsunuz ki içinizden ‘biz de bunları yapsaydık da, devam etseydik’. Şimdi bunları yapmak, istemek, koparmak bunları Ankara’da takibini yapmak biz zaten bunların sözünü vermiştik seçim zamanında 5 tane ana proje ve diğer projelerle beraber hükümetimizin desteklerini Zonguldak’a taşıyacağımızı, bu desteklerle beraber yıllardır almadığımız hizmetleri hızlı bir şekilde alacağımızı aynen şu tabirle sahada, meydanlarda hep kullandım; ‘5 yılda 5 katı çalışarak kaybettiğimiz 20 yılı da geri getireceğimizi’ söylemiştim.

Biz sahada ne diyorsak, bugün de aynısını diyoruz. O gün o stratejik planı yaparken ne diyorsak, hiç bir zaman ‘ne pandemi oldu, şöyle oldu, böyle oldu’ mazeret üretmek bizim işimiz değil. Bizim işimiz hizmet üretmek. O yüzden de planladığımız, ileriye dönük vatandaşımıza söz verdiğimiz, öngördüğümüz programlar aynen harfiyen uygulamaya talip olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyorum.” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER