SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

HAMSİDE ‘BOY’ OYUNU!

HAMSİDE ‘BOY’ OYUNU!
Bu haber 29 Aralık 2020 - 16:25 'de eklendi ve 102 views kez görüntülendi.

Tam mevsimi olmasına rağmen vatandaşlar bir türlü ucuz balık yeme fırsatı bulamadı.

Özellikle hamsi fiyatının bu yıl bir gün 15, bir gün 30 liradan atılması hem vatandaşları, hem de balık satıcılarının tepkilerine neden olurken, alınan bilgilere göre balık avına çıkan büyük gırgır tabir edilen balıkçı teknelerinin küçük boy hamsileri 15, büyük boy hamsileri de 30 TL’den satışa sunuyor.

Zonguldaklı balık satıcıları, özellikle hamsi fiyatının oynak ve yüksek olmasının nedenlerini; büyük gırgır tabir edilen balıkçı motorlarının büyük boy hamsi tuttuklarında kasasını 375 TL’den sattıklarını, küçük boy yani 11 Cm’den biraz daha küçük hamsilerin de fiyatının yarıya indirdiklerini belirterek, fiyat karmaşasının büyük balıkçı teknelerinden kaynaklandığını ifade ediyorlar.

Zonguldaklı balık satıcıları; “Biz de vatandaşlara ucuz balık yedirmek isteriz ama biz de balığı pahalı alıyoruz. Büyük gırgır motorları bize hamsinin kasasını 375 TL’den satıyor” diyerek, onlar da balığın ucuzlamasını istediklerini ifade ederken, özellikle hamsi fiyatının esnek olması, küçük boy 15, büyük boy 30 TL’den satışına kimin dur diyeceği ise merak ediliyor.

Öte yandan, Zonguldak’ta sadece hamsi fiyatları değil, diğer balık türlerinin de fiyatının oldukça yüksek olmasına da tepki gösteriliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER