SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

HAMSİ BAHANE, İSTAVRİT ŞAHANE!

HAMSİ BAHANE, İSTAVRİT ŞAHANE!
Bu haber 12 Ocak 2021 - 15:50 'de eklendi ve 98 views kez görüntülendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye genelinde denizlerde 10 gün süreyle hamsi avlanmasını yasakladı.

Çünkü geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de vatandaşlar tezgahlarda standart boyutta hamsi göremediler. Bu sezon büyük gırgırlar denizin diplerini, balık yuvalarını talan edince hamsi ve istavritler dolayısı ile büyüyemedi.

Büyük gırgır motorları tuttukları hamsileri balıkçı tezgahlarına değil, yem fabrikalarına yolladılar. Yem fabrikaları küçük boy hamsilerin sayesinde doldu, taştı.

Fabrika sahipleri para kazanırken, vatandaşlar ucuz ve büyük boy hamsi yiyemez oldu. 10 günlük hamsi avlama yasağı çözüm olacak mı, tabi ki hayır.

Denizde kısa zamanda büyüyen en son balık hamsidir. Hamsi denizde uzun zamanda büyür. Hamsi yasakları büyük soğuk hava depoları olan büyük balıkçı kabzımallara yaradı. Soğuk hava depolarında tonlarca hamsisi olan iş insanları şimdi depolarındaki hamsileri piyasalarda yüksek fiyatla satacaklar ve olan yine ucuz hamsi yemeyi bekleyen vatandaşa olacak.

Sonuçta 10 günlük hamsi tutma yasağı başta yem fabrikaları ve soğuk hava depolarında tonlarca hamsisi olan iş insanlarına yaradı.

Hamsi tutulmazken, şimdi de büyük gırgır motorları aynı oyunları istavrit üzerinden oynuyorlar.

Hamsi tutmayan gırgırlar küçük istavritlerin peşine düştüler. Alınan 10 günlük hamsi tutma yasağı birilerini zengin ederken, vatandaşları ucuz hamsi yemekten mahrum bıraktılar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER