SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZEKİ TOSUN GÜVEN TAZELEDİ

ZEKİ TOSUN GÜVEN TAZELEDİ
Bu haber 08 Şubat 2021 - 17:57 'de eklendi ve 156 views kez görüntülendi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’nın 7’nci olağan genel kurulu Site Kapılı Spor Salonu’nda yapıldı.

Kongreye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı, 24. Dönem Samsun Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, AK Parti Kastamonu Milletvekili ve Zonguldak Koordinatörü Metin Çelik, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti eski Zonguldak milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İlçe ve Belde Belediye başkanları, AK Parti ilçe ve belde başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri ile partililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemi ile bağlandığı kongrenin

Divan Başkanlığı’nı Kastamonu Milletvekili ve Zonguldak Koordinatörü Metin Çelik yaparken, kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Kongrede açılış konuşması yapan il Başkanı Zeki Tosun, “Bugün bu salonda Zonguldak var. 8 ilçesiyle 380 köyüyle tüm renkleriyle bu salonda 600.000 Zonguldaklı var” diyerek şunları söyledi.

TOSUN:  ZONGULDAK’IMIZI HER AÇIDAN LAYIK OLDUĞU YERE EL BİRLİĞİYLE TAŞIYACAĞIZ

“Bu salonda kardeşlik var, dostluk var, muhabbet var. Ereğli’nin Bölücek’inden, Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesine kadar; Kilimli’nin Şirin Köyünden, Alaplı’nın Gümeli’sine kadar; Merkez İlçemizin 10 Temmuz’undan, Gökçebey’in 10 Mayıs Mahallesine kadar; Çaycuma’nın Filyos’undan, Kozlu’nun Esenköy’üne kadar aziz şehrimizin toprağı üzerinde nefes alıp veren her bir kardeşimi gönülden selamlıyorum.

Bu teşkilat inanın tüm övgüleri ziyadesiyle hak ediyor. 14 Ağustos 2001’den bugüne kadar Ak Parti Teşkilatında görev almış Milletvekillerimizden, İl İlçe Başkanlarımıza, Mahalle, Belde, Köy Temsilcilerimizden, sandık müşahitlerine kadar tüm gönüldaşlarımı selamlıyorum.

Ahirete irtihal etmiş olanlara Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Ahde vefa gösteren, demokrasiye, milli iradeye, geleceğine sahip çıkan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

İl Başkanlığı görevimde bulunduğum sürede 5 seçim birlikte omuz omuza vererek başarılı sonuçlar elde ettik. Burada en büyük övgüyü siz teşkilat mensuplarımız hak ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 senesine ve hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün Zonguldak İl Kongremizi de bu yönde atılmış tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz. Çünkü biz kongrelerimizle sadece şehrimizi 2023’e taşıyacak kadrolarımızı belirlemiyoruz. Aynı zamanda kongremiz vasıtasıyla ahitlerimizi yeniliyor, dava ve yol arkadaşlığımızı perçinliyoruz. Bugünden sonra da Zonguldak’ımızı her açıdan layık olduğu yere el birliğiyle taşıyacağız.

 Belediye Başkanlarımızın, teşkilatlarımızla elele vererek yaptıkları ve yapacakları hizmetleri tek tek saymak ile bu kongre bitmez. Ben belediye başkanlarımıza yaptıkları her çalışma için ve milletvekillerimize verdikleri yoğun destek için şükranlarımı sunuyorum. Daha yapılacak çok işimiz. Zonguldak’ımıza unutturmak istediğimiz 10 yıllık hizmetsizlik belediyeciliği anlayışı var.  Unutulacak dünler, yaşanılacak güzel günler var.

Zonguldak’ımız önümüzdeki süreçte, gerek Filyos limanının ve bağlantı yollarının bitmesi gerek, deniz hava ve demiryolu bağlantıları ile yeni ufuklara yelken açmaktadır.

Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. ‘inandığın yolda yürü’ diyerek gerçekleştirdiğimiz 7.Olağan kongremizin şehrimize, partimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor.

Hepinizi saygı sevgi ve hürmet ile selamlıyorum. Günümüz kutlu olsun. Bu kutlu yolda bizlere her zaman öncü olan, Dünya Lideri Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda saygı ve selamlarımı sunuyorum.” dedi.

ALAN: EL ELE ZONGULDAK’I YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Kongrede konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya lideri olduğunu ve kendilerinin de dünya liderine destek olmak zorunda olduklarını, Zonguldak’ı yeniden inşa edeceklerine belirten Alan, “Emeğin Başkentini hak ettiği yerlere getireceğiz. Dava arkadaşlarımızla 31 Mart 2019’dan sonra yeni bir devir açtık. Zonguldak’ı şantiye alanı yaptık. 2021’de ise 4 yeni projeyle geliyoruz. Dünya liderine destek olmak zorundayız. Yanındayız ve mutluyuz. Omuz omuza, el ele Zonguldak’ı yeniden inşa edeceğiz” dedi.

UÇAR:  YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Kongrede konuşan AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar da,  “AK Parti’mizin kurulduğu günden bugüne kadar tam 19 yıldır ilk günkü coşkuyla yolumuza devam ediyoruz, gurur duyuyorum. Ülkemize, bölgemize ve Zonguldak’ımıza hizmetlerimiz çok. AK Parti hevesi olan değil, hedefi olan kadrolara sahiptir. Birlik ve beraberlik içerisinde hizmet etmeye ve yolumuza devam ediyoruz” 

ÇOLAKOĞLU: HEDEFLERİMİZE HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

AK Parti’nin ülkemizde ve hizmette çağ açtığını belirten, Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise;  “AK Parti memleketimizin her köşesini şantiye yaptı. Durmadan çalışarak halkımızın hizmetindeyiz. Hedeflerimize hep birlikte yürüyeceğiz. Sağlık sistemi çökmüş bir ülkeden sanayileşmiş ve yollarıyla ulaşım sorunu çözülmüş bir ülke konumuna Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde geldik durmak yok, yola devam” 

TÜRKMEN:  BİZİM MİLLETİMİZE BORCUMUZ VAR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise konuşmasında, “2023 seçimlerine ve hedeflerimize ulaşacağımız günler yaklaşıyor, kongrelerimizi de yenileniyoruz. Safları daha sıklaştırarak hedeflerimize ulaşacağız. Bizim milletimize borcumuz var. Şehrimiz zoraki iskâna tabi tutulmuş. Hizmet edenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

KILIÇ: ZONGULDAK KAZANDIRAN BİR ELMAS OLMAYA DEVAM EDECEK

Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç ise konuşmasında, “Çalışan ve çalışkan siyasilerin işleri hiç bir zaman bitmez. Her kesilen kurdele yeni projelerin habercisidir. Zonguldak’ta hizmet edecek AK Partili Belediye başkanı ve onun elini bırakmayacak milletvekilleri görmekten mutluluk duyuyorum.  Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın eli Zonguldak’ın üzerindedir. Zonguldak’ta yeni bir dönem başlamıştır. Zonguldak kazandıran bir elmas olmaya devam edecek. Yepyeni bir Zonguldak inşa ediliyor. 2023 hedeflerine ilerliyoruz”  

YAZICI: MERKEZİMİZE İNSANI KOYMUŞ BİR PARTİYİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, “Aziz yol arkadaşlarım Zonguldak’ta olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her biriniz bu partide tek tek çok önemlisiniz. Kıymetinizi bilin ve takdir edin 19 yılda gelinen noktada AK Parti çatısı altında siyaset yapmaktan hepimiz memnunuz. Türkiye’de ne kadar varsa, Zonguldak ne kadar çıkış yaptıysa bunun arkasında her birimizin çok büyük katkısı var. Türkiye’de 90’ının üzerinde parti var AK Parti herhangi bir parti değildir. AK Parti bir duruşu olan bir partidir.”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN KONGREYE VİDEOKONFERASLA KATILDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. olağan il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak il Başkanlığı kongresine video konferans ile bağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Zonguldak 7. Olağan kongremizin hem Zonguldak’a hem de Ülkemize hayırlar getirmesi dileğiyle sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Temizlik, mesafe ve maske kurallarına riayet ederek gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Kongrelerimizi demokrasi şölenlerine çeviren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bizim siyasetimizi temelinde nesilden nesile gelen büyük bir dava vardır. Bu davanın mayasında milletimize ve ülkemize hizmet etmek vardır. AK Parti kadroları hep bu anlayışla gece gündüz çalışmıştır. Partimize verilen hizmetlerin vermiş olduğu maneviyat bizlerin ana unsurudur. Partilerimizin tüm kademelerinde verimli çalışmalar bekliyoruz. AK Partinin ülkemizi kalkındırma ve milletimizin refah seviyesini artırma anlamında destek verecek herkese kapımız sonuna kadar açıktır. Partimizin 18 yıldır kesintisiz iktidar olmasının ana unsuru milletimizin kendini bu çatı altında olduğunu görüyoruz. Gittiğimiz her yerde bizleri canı pahasına sevmesine neden olan bu kutlu yürüyüşümüzü yürüteceğiz. Bu anlamda da 2023 seçimleri çok büyük önem arz etmektedir. Kapısını çalmadığınız derdini dinlemediğiniz insan kalmasın. Ülkemizin değerlerine saldıranlar asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Kazanımlarımızı korumak için sürekli teyakkuzda bulunmak zorundayız. Çocuklarımıza, büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak için daha çok çalışmamamız gerekmektedir. Bu süreçte, Rabia’mıza daha sıkı sarılmak zorundayız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diye ifade ettiğimiz Rabia’mız geleceğimize güvenle bakabildiğimiz tek temel unsurumuzdur.

Zonguldak Sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Çok farklı bir yola girdik. Şimdi Zonguldak’ta denizin dibinde sondajlama çalışmamamız devam ediyor. Bugün ülkemizin yükselmesi adına çalışmaya devam ediyoruz. Çarşamba günü millete seslenişimi takip edin. O gün birçok müjdeyi vereceğiz. Gençlerimizi kullanarak bir yere varamayacaklar. Sokak siyasetini yapanlar kaybedecekler.” dedi.

CUMHURUBAŞKANI ERDOĞAN YENİ CAMİİ’NİN İSMİNİ DE AÇIKLADI

Zonguldak Merkez Karakum Mevkii’nde inşaatı devam eden ‘Zonguldak Merkez Cami’nin adı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Zonguldak 7. Olağan İl Kongresi nedeniyle yaptığı konuşmada, caminin adının Uzun Mehmet Camisi olacağını açıkladı. Erdoğan, caminin Ramazan ayında açılacağının müjdesini verdi ve “İnşallah Ramazan ayında beraber olacağız” diyerek müjde verdi.

İŞTE AK PARTİ YÖNETİM KURUU LİSTESİ:

AK Parti il Başkanı Zeki Tosun’un 3’ncü dönem seçildiği kongrede yeni il yönetimi şu şekilde oluştu: 

Ahmet Çalık, Ali Gümüş, Ali Rıza Bektaş, Aykut Boran, Batuhan Hasanoğlu, Burhan Onuk, Cemalettin Akyol, Çağla Dursun, Döndü Bahadır, Elifnaz Kalaycı, Emine Yüksel, Erdal Mercimek, Fahri Ata, Hamza Gökçek, Hicran Kuru, Kadir Habiboğlu, Kadir Alagöz, Kahraman Mükellef, Mehmet Abalı, Mehmet, Akardaş, Mehmet Fatih Çakır, Metin Ergenç, Muammer Avcı, Murat Yiğit Kayhan, Mustafa Aydın

Mustafa Naci Yalçınkaya, Naci Kırlak, Nurşen Dada, Oğuzhan Bayrak, Onur Karadağ, Ömer Gülay, Özkan Akyol, Özlem Karagöz, Remzican Bozkurt, Serap Dilek, Sezai Bükrü, Sunay Çakmak, Uğur Karaarslan, Züleyha Arıman.

Öte yandan AK Parti Zonguldak 7. Olağan İl Başkanlığı kongresinde 638 delegenin 323 kişini oy kullanırken, kullanılan oyun 288 tanesi geçerli 35 tanesi de geçersiz oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER