SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YOĞUN KAR ETKİLİ OLDU

YOĞUN KAR ETKİLİ OLDU
Bu haber 16 Şubat 2021 - 18:01 'de eklendi ve 108 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ta Pazar akşamı başlayan ve iki gün aralıksız olarak devam eden yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi.

Zonguldak Merkez ve köylerde etkili olan kar yağışı nedeni ile tüm kurumlar karla mücadele kapsamında adeta seferber oldu.

ZONGULDAK BELEDİYESİ HAZIRLIĞINI YAPMIŞTI

Zonguldak merkezde yağan kar nedeni ile Zonguldak Belediyesi tüm ekipleri ana arterleri kar küreme araçları ile kürerken, gece de tuzlama ekipleri yollara tuz dökerek, buzlanmaya karşıda gerekli önlemleri aldı.

Zonguldak Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şehrimizin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için ekiplerimiz teyakkuz halinde.

Bu doğrultuda ulaşımın aksamaması adına ana yollarımızı açık tutmaya, tuzlama ve kar küreme çalışmalarına aralıksız devam etmekteyiz. Gece gündüz demeden ulaşımda sorun yaşanmaması için çalışmalarını fedakarca sürdüren ekiplerimiz, yolları açmaya ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları ile tedbir almaya devam ediyor” denildi.

ZONGULDAK-ANKARA VE EREĞLİ YOLLARINDA KAR ETKİLİ OLDU

Yoğun kar yağışı Zonguldak-Ankara ve Zonguldak-Ereğli yollarında da etkili oldu. Kar yağışı sonrasında özellikle kırsal bölgelerde karla mücadele devam ederken Zonguldak Valiliği tüm karayollarında kar yağışının durduğunu ayrıca güzergahın tüm araçlara açık olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada Zonguldak-Kdz.Ereğli karayolunda kar yağışının durduğu ve tüm güzargahların araçlara açık olduğu, Zonguldak-Bakacakkadı karayolunda kar yapışı olmadığı yine karayolunun tüm araçlara açık olduğu belirtildi. Diğer taraftan Bakacakkadı-Bartın, Bakacakkadı-Devrek ve Devrek-Mengen karayolunda kar yağışı olmadığı ifade edilirken güzargahların tüm araçlara açık olduğu belirtildi.

OKULLAR İKİ GÜN TATİL EDİLDİ

15 Şubat’ta okulların yüz yüze eğitime geçmesi planlanmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okullarda tüm hazırlıklar yapılmış olmasına rağmen, yoğun kar yağışı nedeni ile okullara iki gün kar tatili verilmişti. Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Meteorolojik verilere göre beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 18 Şubat Perşembe gününe kadar tatil edildi.” Açıklaması yapmıştı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Zonguldak’ta yoğun kar nedeni ile bazı bölgelerde elektrik hatlarında da arızalar meydana geldi. Pazartesi günü yoğun kar nedeni ile özellikle yüksek kesimlerde hatlarda arızalar meydana gelirken, KEDAŞ görevlileri arızalara anında müdahale etti. Bazı mahallelerde birkaç saat elektrik verilemedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER