SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KIZILAY’DAN ATATÜRK DEVLET HASTANESİ’NE ANLAMLI BAĞIŞ

KIZILAY’DAN ATATÜRK DEVLET HASTANESİ’NE ANLAMLI BAĞIŞ
Bu haber 19 Şubat 2021 - 13:13 'de eklendi ve 89 views kez görüntülendi.

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi tarafından Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Genel Müdür Alper Küçük’ün destekleriyle Atatürk Devlet Hastanesi’ne 2 adet Mekanik Ventilatör Cihazı teslim edildi.

Solum cihazlarının hastanede yatan hastalara şifa olmasını temenni eden, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç yaptığı açıklamada, “Türk Kızılay’ı olarak Covid19 süreci başladığı günden bugüne kadar hep sağlıkçılarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hastanelerimize bugüne kadar 3 yüz bin adet koruyucu malzeme teslim etmiştik. Bugün de Türk Kızılay Zonguldak Şubesi olarak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne Başhekimimiz Hasan Tosun ve İl Sağlık Müdürümüz Ertuğrul Güner Beyefendinin huzurunda 2 adet solunum cihazı teslim ettik. Solum cihazlarının hastanelerimizde yatan hastalarımıza şifa olmasını diliyoruz.” dedi.

GÜNER:  ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Doktor Ertuğrul Güner de yaptığı konuşmada, “Türk Kızılay’ı ile birlikte yüzyıllardır omuz omuza her yerde sağlık hizmeti verdik. Pandemi döneminde de bu birlikteliği Kızılay’ımız daha çok hissettirdi. Bu kapsamda bize hastalarımız için çok önemli olan solunum cihazlarını sağladıkları için başta Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ile birlikte tüm Kızılay çalışanlarına ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Umarım kullanmak zorunda kalmayız ama kullandığımız zaman birçok hayatı kurtaracağından eminim”  diyerek Türk Kızılayına teşekkür etti.

TOSUN:  TÜRK KIZILAY’I BİZLERE HEP DESTEK OLDU

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Hasan Tosun ise  Türk Kızılayına teşekkür ederek, “Sürecin başından beri Türk Kızılay’ı bizlere hep destek oldu. Gelen cihazlar Mekanik Ventilatör Cihazı. Solunum cihazı adı altında çok basit Nebulizatör dahil cihazlar var. Türk Kızılay’ımızın bağışladığı Mekanik Ventilatör Cihazı o cihazlardan değil. Mekanik Ventilatör Cihazı yoğun bakımlarda en üst düzey solunum cihazıdır. Hastayı entübe ettiğimizde akciğerin işini yapan cihaz. Ekonomik miktarı yüksek olan aynı zamanda Türkiye’nin medarı iftiharı cihazlar. ASELSAN, Bayraktar ve Arçelik’in ürettiği yerli üretim solunum cihazı. Salgın döneminde tıbbi cihaz donanımı açısından özelliklede COVİD’e yönelik olarak ve yoğun bakım cihaz sayısını artırdık. Neredeyse her yatağa düşecek Mekanik Ventilatör Cihazı sayısına ulaştık. Ama istiyoruz ki salgın biran önce bitsin 3’üncü dalgayı da şiddetli yaşamayalım.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER