SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KADER HAFTASI

KADER HAFTASI
Bu haber 23 Şubat 2021 - 17:21 'de eklendi ve 388 views kez görüntülendi.

Zonguldak limanında kurulan Ukrayna, Rusya ve birçok ülkeye ihraç yapan tırlara ÖTV’siz mazot vermek için yaklaşık 2 sene önce akaryakıt tesisi kurulmasına rağmen, bir türlü Ankara bürokrasisinden izin çıkmaması, Zonguldak’tan ihracat her geçen gün azalmaya başladı.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın işletmesini üstlendiği ÖTV’siz mazot için Zonguldak’tan TSO tarafından Belediye, Çevre Müdürlüğü, Vergi Dairesi ve Gümrük Müdürlüğü’nden izinler alınmasına rağmen, Ankara bürokrasisine takıldı.

Limanda bulunan mazot tesisinin bir an önce açılması için uğraş veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, geçen hafta Ankara’da izin belgesinin bir an önce verilmesi için yetkililerle görüştüğü ve sonuç olarak limanlarda bulunan ÖTV’siz mazot tesislerindeki bazı yasal olmayan mazot dağıtımından dolayı işi sıkı tuttukları için bu hafta Ankara Gelirler İdaresi Başkanlığı ve Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden gelen bir ekip Zonguldak’a gelerek yerinde inceleme yapıp, gerekli izni vereceği tahmin ediliyor.

Bundan 5-6 ay önce hem Gelirler İdaresi Başkanlığı ve Gümrükler İdaresi Başkanlığı Zonguldak limanındaki mazot tesisine izin vermişlerdi.

Sonradan acaba ne oldu da Ankara Ankara’dan izin askıya alındı?

Başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve milletvekilleri uzun zamandır bu izni almak için çok uğraştılar.

Geçen hafta Ankara’daki yetkililerce yapılan görüşmeler neticesinde bu hafta Zonguldak’a gelecek ekip son kararı verecek.

Bu hafta Zonguldak’tan ihracatın artmasına, Ro-Ro gemilerinin daha fazla çalışması için karar haftası olacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER