SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ TUTULMAZ UYARDI; DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR!

VALİ TUTULMAZ UYARDI; DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR!
Bu haber 04 Mart 2021 - 14:18 'de eklendi ve 88 views kez görüntülendi.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, 81 vilayette KOVİD-19 denetimleri gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, kontrollü normalleşme dönemi olarak tanımlanan süreçte bakanlıkça uygulamaya konulan “yeni dinamik denetim sürecinin temel usul ve esasları”  ve yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyeti kapsamında yapılan denetimlere katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın bizzat katıldığı denetime İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz’ın yanı sarı bazı daire müdürleri de katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz lokanta, kafe, çay ocakları ve işyerlerinde yaptığı denetimlerde, işyerleri sahibi ve vatandaşları, “Bu sayıyla böyle devam edersek turuncu renkten kırmızı renge doğru gidiyoruz” uyarısında bulundu.

Gerçekleştirilen denetimlerde; Lokanta, kafe, çay ocakları gibi işletmelerde oturma düzeni, HES kodu sorulup sorulmadığı, hijyen gibi konulara dikkat edilip, edilmediği konusunda denetim yapılırken, Vali Mustafa Tutulmaz denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

 “2 Mart Salı gününden itibaren yeni bir döneme geçtik. Bu dönemde kontrollü bir süreç ön planda tutulacak. Denetimleri daha dinamik hale getireceğiz. Ancak denetimler sadece güvenlik birimleri, emniyet, jandarmanın denetiminden daha öte belediyelerin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşlarımızın özelliklede işyerlerinin bu alanda aktif katılımıyla sağlanacak. Kısaca halkımızın her kesimi bu işin takipçisi olacak. Çünkü sonuç itibariyle bundan mağduriyeti yaşayan hepimiz oluyoruz. Sebep olanın kim olduğunun bir anlamı olmuyor. Sonuçta bir sıkıntı oluyorsa, sayılar artıyorsa burada mağduriyeti ilde yaşayan herkes görüyor. Bunun için yeni dönemde her birim bu sorumluluğu üstlenecek. Özellikle meslek odalarımız denetimde, kendi üyelerinin denetiminde önemli rol oynayacak ve bu denetimler belirli süre değil her gün yapılacak.

İlimiz açısından şuanda turuncu kategorideyiz, yani yüksek riskli iller arasındayız. Bulunduğumuz konumu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim hedefimiz mavi olan iller arasında olmaktır. Riskin en az olduğu iller arasında olmaktır ama bunun bir bedeli var bu bedelde son derece dikkatli ve kararlı bir şekilde hareket etmektir. Bunu elde edemiyorsak sarıda olmaya çalışalım. Bunu da elde edemiyorsak en kötü ihtimalle bulunduğumuz yeri koruyalım. Çünkü bunun bir üstü kırmızı işaretli olan illerdir. Bu nedenle bizlere ve halkımıza düşen mümkünse mavi, olamıyorsak sarı ama en kötü ihtimalle mevcut konumumuzu korumamız lazım ama bunda da yine risk altındayız ve yükselme eğilimi var. Açık söyleyeyim 30’lara kadar inmiştik şuanda yeniden 60’lı rakamlardayız. Önümüzdeki süreç böyle devam ederse kırmızıya doğru yaklaşıyoruz. Halkımızı uyarıyoruz; eğer bu rakamlar 15 daha yukarı çıkarsa kırmızıdayız. Onun için çok dikkatli olmamız lazım ve en yüksek riskli konumdan uzaklaşmamız lazım. Bu da ancak dikkatle ve son derece hassas davranmakla olacaktır.

Herhangi bir yerde yanlışlık gördüğünüzde lütfen onları bizlere bildirin takibini yapalım hep beraber yanlışa fırsat vermeyelim. Çünkü bir kişinin hatası yeni mutasyonlu virüsle beraber çok hızlı bir şekilde çok sayıda kişiye olumsuz şekilde yansıyabilir. Bütün Zonguldak halkı olarak bu hassasiyet içerisinde olmamız lazım. ‘Bana bir şey olmaz’ demememiz lazım. Bir de aşı hakkını elde etmiş olan ve bugüne kadar aşıya gitmemiş olan özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın randevu almalarını sağlayalım. Biran evvel aşı olan sayısını artırırsak riskimizi de azaltmış oluruz. Şuanda mutasyonlu vaka sayımız 50’nin üstüne çıktı ve her geçen gün artıyor. Bu nedenle daha dikkatli olmamız gerekiyor.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER