SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAŞKAN ALAN’DAN KİRA VE ECRİMİSİL UYARISI!

BAŞKAN ALAN’DAN KİRA VE ECRİMİSİL UYARISI!
Bu haber 09 Mart 2021 - 15:37 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Belediyesi’ne kira ve ecrimisil borcu olan vatandaşların yapılandırma kanunundan faydalanması çağrısında bulundu.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kira ve ecrimisil borçlarını ödeme süresinin 16 Nisan 2021 olduğunu hatırlattı.

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, yaptığı duyuruda şunları ifade etti.

 “BELEDİYE’NİN 42 MİLYON TL ALACAĞI BULUNMAKTA”

“Belediyelerimizin hizmetlerinin etkin, yenilenebilir ve sürdürebilir şekilde devam etmesi için hepinizin malumudur borç ve alacak dengesini çok iyi şekilde koordine etmemiz gerekiyor. Bu anlamda belediyemizin alacaklarının tahsili ve buna binaen bizim de sizlerin istekleri doğrultusunda yapmış olacağımız hizmetleri koordineli şekilde göreve geldiğimiz günden itibaren arkadaşlarımızla beraber en hassas şekilde değerlendiriyoruz.

Hepinizin malumudur hükümetimizin en son uygulamaya aldığı 7256 sayılı ‘Bazı borçların yapılandırılması’ kanunu kapsamında biliyorsunuz, mükelleflerimiz ve vatandaşlarım hem belediyemize olsun diğer kurumlara olsun yapılandırma imkanı buldular. Biz de, şu gün itibari ile kendi belediyemizin durumunu göz önüne aldığımız zaman ne yazık ki Zonguldak Belediyemizin 42 milyon lira vatandaşlarımızdan alacağı bulunmakta. 7256 Sayılı Bazı Borçların yapılandırılması kanunu kapsamında, bu borcun 23 Milyonluk kısmı mükelleflerimiz tarafından yapılandırıldı ve taksitlerini ödemelere başlandı. Biz göreve geldikten sonra bu kanun çıkana kadar zaten daha önceden kira ve özellikle ecrimisil mükelleflerimizin borçlarının yapılandırılması ile ilgili çalışma yürütmüştük. Arkadaşlarımızın çoğu zaten hassasiyet gösterip bizlere destek vermişlerdi.

16 NİSAN 2021 TARİHİ SON!

Kıymetli hemşerilerim;  hem istediğimiz hizmetlerin çok hızlı şekilde yapılması, Zonguldak’ımızın daha yaşanabilir bir hale gelmesi için hem de bu güne kadar belediyemize olan borçlarını düzgün şekilde ödeyen mükelleflerimizin hakkını gözetmek adına biz ne yazık ki üzülerek belirtiyorum ki, bazı mükelleflerimizin ısrarla, hem Belediye olarak bizlerin yapmış olduğu yapılandırmadan,  hem de en son çıkan 7256 Sayılı Bazı Borçların yapılandırılması kanunundan yararlanmadıklarını ve Belediyemize başvurmadıklarını üzülerek değerlendiriyoruz.

Biz bu yapılandırmalardan faydalanmayan ve ne yazık ki, Belediyemize olan borçlarını yapılandırmakta, ya da ödememekte ısrarcı olan hemşerilerimiz için son bir kez 16 Nisan 2021 Cuma gününe kadar bu mükelleflerimizi özellikle kira ve ecrimisil mükelleflerimizi Belediyemize davet ediyoruz.

Mevcut borçlarının en az yarısını ödemek kaydıyla uygun koşullarda yapılandırma yapmalarını kendilerinden rica ediyoruz. Aksi takdirde hem düzgün bir şekilde borçlarını ödeyen vatandaşlarımızın haklarını gözetmek, hem de hizmetlerimizin daha sürdürülebilir, hem de daha yaşanabilir bir Zonguldak için ihtiyacımız olan kaynakların bulunması amacı ile bu arkadaşlarımızı ne yazık ki tahliye yolu ile çıkarma yoluna gideceğiz. Bunlarla ilgili resmi yazışmaları başlatacağız. Bunu da üzülerek belirtmek istiyorum. İnşallah böyle bir süreç yaşamayız.” Diyerek, borçlu vatandaşları borçlarını ödemeye davet etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER