SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MEMİŞ: EMEKLİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALIYOR

MEMİŞ: EMEKLİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALIYOR
Bu haber 09 Mart 2021 - 15:41 'de eklendi ve 88 views kez görüntülendi.

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, 8 milyon emeklinin açlık sınırı altında maaş aldığını ve geçinemediğini söyledi.

Bizleri bu duruma düşürenler utansın diyen Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Beyler azıcıkta şu emekli, dul ve yetimleri dile getirin. 8 milyon emekli açlık sınırının altında maaş alıyor, geçinmeye çalışıyor. Taban maaş bin 500 lira bu bin 500 liranın çok daha altında maaş alan emekli var. Emeklinin bu durumunu hiç dile getirmiyorsunuz. Birde 65 yaş üstündeki insanları güya koruyorsunuz. 65 yaşın üstündeki insanlar aklı başında zararın nereden geleceğini bilen insanlar. Emeklimiz kasaptan 150-200 gram et alıyor. Emeklimiz çoluk çocuğuna harçlık veremiyor. Torunlarına çikolata alamıyor. Torunundan kaçan dedenin halini, mahcubiyetini düşünebiliyor musunuz! Beyler biz bu vatana hizmet verdik öyle emekli olduk şimdi açlıkla mücadele ediyoruz. Bizleri bu durumlara düşürenler utansın. 65 yaş üstü emeklilerin zaten çeşitli hastalıkları var birde evde hareketsiz kalıyorlar. Bizlerin çabuk ölmesini mi istiyorsunuz? Emeklinin büyük çoğunluğu asgari ücretin altında maaş alıyor. Emekli maaşının dışında hiçbir geliri yok. Pandemi döneminde emekli harcamalarında değişiklikler oldu. Gıda, doğalgaz, elektrik, temizlik gibi harcamalara yetişemiyoruz. Beyler bizler yüzdelik zam değil seyyanen zam istiyoruz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER