SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MERKEZ ÇARŞISI’NIN AKIBETİ!

MERKEZ ÇARŞISI’NIN AKIBETİ!
Bu haber 16 Mart 2021 - 16:17 'de eklendi ve 78 views kez görüntülendi.

Zonguldak kent merkezi Gazipaşa Caddesi üzerindeki Merkez Çarşısı’nın akıbeti 15 gün içerisinde belli olacak.

Çarşı esnafının kendi aralarında birlik ve beraberlik ortamı sağlanamayınca, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan çarşı ile ilgili “depreme dayanıklılık raporu” için müracaat ettiği ve bu raporun 15 güne kadar çıkacağı ve rapor çıktıktan sonra Merkez Çarşısı 2 aya kadar boşaltılıp, yıkılıp yerine modern bir iş merkezi yapılacak.

Belediye’nin anlaşacağı TOKİ veyahut bir müteahhidin binanın yapımını üstleneceği tahmin ediliyor.

Çarşı esnafının bazıları şimdiden iş yerlerini taşımak için dükkan aradıkları ancak merkezde boş dükkanların yetersizi olması, ayrıca fırsatçı dükkan ve iş yeri sahiplerinin kiraları yüksek  söylemeleri çarşı esnafını kara kara düşündürüyor.

Çarşıdaki girişte bulunan balıkçı esnafının kendilerine ait güzel, halka hitap edecek bir yerin belirlenmesi için Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile görüşme yaptıkları biliniyor.

Çarşı esnafı ve Zonguldak halkı Merkez Çarşısı’nın akıbeti bir an önce belli olup yıkılıp yerine yeni modern bir binanın yapılmasını dört gözle bekliyor.

Yeni yapılacak modern bina şehrin görüntüsünü daha da güzelleştirir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER