SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MTA TİS GÖRÜŞMELERİNİN İKİNCİ OTURUMU YAPILDI

MTA TİS GÖRÜŞMELERİNİN İKİNCİ OTURUMU YAPILDI
Bu haber 30 Mart 2021 - 15:20 'de eklendi ve 85 views kez görüntülendi.

Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası  (TÜHİS) arasında sürdürülen 19’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 2’nci oturumu 29 Mart 2021 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

MTA 19’uncu Dönem TİS ikinci oturumuna; GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, MTA Personel Daire Başkanı Reşat Alan, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir,  GMİS MTA Şube Şube Başkanı Tarkan Bor, Şube Sekreteri Mehmet Uğurlu Deveci, Şube Mali Sekreteri Tuncay Aksoy, Şube Teşkilat Sekreteri Metin Alican, TÜHİS Toplu İş Sözleşmeleri Uzmanları, MTA TİS Komisyonu Üyeleri ile GMİS TİS Komisyonu Üyeleri katıldı.

İkinci Oturumda 47 madde kabul edildi.

Birinci oturumunda kabul edilen 1 madde ile kabul edilen toplam madde sayısı 48 oldu.

MTA TİS 79 MADDEDEN OLUŞUYOR

MTA’da çalışan işçileri ilgilendiren ve 2021 ile 2022 yıllarını kapsayacak 19’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslağı 79 asıl, 3 geçici, 2 ek maddeden oluşuyor. Üçüncü oturum 16 Nisan 2021 tarihinde yine Ankara’da gerçekleştirilecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER