SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ TUTULMAZ: BİZ BİR AİLEYİZ, SİZLER TOPLUMUMUZUN BİR PARÇASISINIZ

VALİ TUTULMAZ: BİZ BİR AİLEYİZ, SİZLER TOPLUMUMUZUN BİR PARÇASISINIZ
Bu haber 08 Nisan 2021 - 16:11 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü etkinliği kapsamında Zonguldak Valiliği Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM), Vali Mustafa Tutulmaz tarafından törenle açıldı.

Zonguldak merkeze bağlı Çınartepe Mahallesi Sultan Alparslan Cami altında açılışı gerçekleştirilen Sosyal Dayanışma Merkezi’nde roman vatandaşlara yönelik 4-6 yaş Kur’an kursu, mutfak atölyesi, el sanatları atölyesi ve eğitim atölyesi bulunuyor.

 Vali Mustafa Tutulmaz, atölye açılışında Roman vatandaşlara gelecekte iş sahibi olmak için mutlaka meslek sahibi olmalarını söyledi.

Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) açılışına; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  il Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl jandarma Komutanı kıdemli Albay Gönen Süslü, Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç’in yanı daire müdürleri katıldı.

Zonguldak Valiliğinin himayelerinde hayata geçirilen ve Roman vatandaşlarımıza meslek edindirme hizmeti sunacak olan Sosyal Dayanışma Merkezi 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde açıldı.

Vali Tutulmaz düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Devletimizce, roman vatandaşlarımızın sosyoekonomik durumlarının iyileştirilmesi, eğitim, istihdam barınma, sağlık vb. hizmetlere geniş bir şekilde erişimleri amacıyla eylem planları uygulamaya konulmuştur” dedi.

Roman vatandaşlarımıza “biz bir aileyiz, sizler toplumumuzun bir parçasısınız” diyen Vali Tutulmaz, Roman vatandaşlarımızın konserini izledi, kursiyerlerin yapmış olduğu el sanatları sergisini gezdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da, “Toplumumuzun rengi, neşesi olan roman kardeşlerimizin sorunlarına çözüm önerileri, toplumla kaynaşmalarının desteklenmesi ve dezavantajlı konumlarının düzeltilmesi ve yetenekleri de sergilemeleri amacıyla çok güzel bir proje hayata geçiyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirilirken, Roman orkestrası tarafından müzik gösterisi büyük bir beğeni ile dinlendi.   

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER