SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

UÇTUK GİDİYORUZ!

UÇTUK GİDİYORUZ!
Bu haber 13 Nisan 2021 - 17:15 'de eklendi ve 95 views kez görüntülendi.

Son zamanlarda Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da her geçen gün vaka sayıları artıyor. Günlük vaka artışları 300’ü geçti. Hastaneler ve yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranları yüzde 75’lere dayandı.

Özellikle Zonguldak Merkez, Kdz. Ereğli, Kozlu ve Kilimli’de her geçen gün vaka artışları dikkat çekmeye başladı.

Böyle giderse ileriki günlerde daha sıkı tedbirler vatandaşın, esnafın karşısına gelecektir.

Vatandaşlar kurallara riayet etmiyor. Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına uymayan vatandaşlar çevresine ve ailesine Koronavirisi bulaştırıyor.

Soğuk havanın devam etmesi, insanların iç içe oturması, Maske, Mesafe kurallarına uymaması her geçen gün vakalarda artışları sağlıyor.

Hastanelerde başta hekimlerimiz, sağlık personelleri vaka sayılarının artması ile birlikte onların da sıkıntı yaşayacağının sinyallere görülmeye başlandı.

Zonguldak’ta 60 ve 65 yaş üstü insanlar aşılarını oluyor. Zonguldak’ta şu ana kadar yetkililerden alınan bilgilere göre aşı sıkıntısı yaşanmadı.

Yeter ki, sırası gelen insanlar aşı olmak istesinler. Şu zamana kadar aşı sırası gelen 60 ve 65 yaş grubu, Polis teşkilatı, Jandarma ve öğretmenlerimizin de aşıları devam ediyor. Kronik hastalar aşı olmadan önce hekimlerine danışarak hangi cins aşı olmak istiyorlarsa ona göre aşılarını yaptırsınlar. Yarınlarda çok zor günler görmemek için kurallara uyulmalı, uyulmayan her kural yarın karşımıza ölümlere varan vakaların artmasına sebep olacak.

Herkes alınan tedbir ve kurullara mutlaka uymalı. Vakalar canlarımızı, cezalar ceplerimizi yakabilir!

BAKAN KOCA: NÜFUSUN YÜZDE 80’İNİN ÇOK YÜKSEK RİSK GRUBUNDAKİ ŞEHİRLERDE

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Pazartesi günü düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 10 Nisan itibarıyla günlük vaka sayısının 52 bin 676, vefat sayısının 248, toplam vaka sayısının 3 milyon 798 bin 333, vefat sayısının 33 bin 702 olduğunu hatırlattı.

Bakan Koca, Mart ayının başından itibaren vaka durumlarını il, il gösteren bir harita yayınladıklarını anımsatarak, “Bu harita, vakaların her yerde artışta olduğunu gösteriyor. Kovid-19 risk haritamızsa nüfusun yüzde 80’inin çok yüksek risk grubundaki şehirlerde yaşadığını ortaya koyuyor. Şu anda iki önemli olumsuz faktör güçlerini bize karşı birleştirmiş, daha hızlı yol almamızı zorlaştırmaktadır. Faktörlerden biri, belirsizliğin verdiği gerginlik içinde zamanla yorulmuş olmamızdır, diğer olumsuz faktör virüsün yeni varyantlarıdır. Yorgunluğun haklı sebepleri var” dedi.

“VARYANTLARLA MUTANTLARIN İŞİ ZORLAŞTIRDIĞI BİR GERÇEKTİR”

Bakan Koca, varyantın, ortaya çıktığı ilk şekle göre farklılık göstermiş virüs anlamına geldiğini söyleyerek, “Vaka artışlarında etkisi yüksek olan varyantlarla virüsün daha ciddi değişime uğramış bir şekli olan mutantların işi zorlaştırdığı bir gerçektir. Hızlı yayılım dışında, bunlar hastalığın daha ağır geçirilmesine de neden olabilmektedir” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER