SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞME SEVİNCİ

ZONGULDAK BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞME SEVİNCİ
Bu haber 29 Nisan 2021 - 13:48 'de eklendi ve 81 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediyesi Personel Limited Şirketi bünyesinde çalışan 690 işçi için toplu sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Zonguldak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında sürdürülen ve biri yılı kapsayan toplu sözleşmede şirket bünyesinde çalışan 690 işçiye yüzde 23 oranında zam yapıldı.

Zonguldak Belediyesi’nde yapılan imza törenine; Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş’ın yanı sıra Belediye daire müdürleri katıldı.

KARATAŞ:  TÜM İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Zonguldak Belediyesi şirket bünyesinde çalışan 690 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme ile ilgili konuşan Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Karataş,  “Belediye-İş Sendikası ile Zonguldak Belediyesi personel limitet şirketi arasında bir yıllık süreyi ilgilendiren 690 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerini, bir dizi görüşmenin sonunda anlaşma ile sonuçlandı. Bugün de bu konu ile ilgili imzaları atıyoruz. Toplu sözleşme kazanımlarının tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Sözleşme zamları ile ilgili yaptığımız komisyonla ilgili çalışmalarda; ücretler arasındaki farklılıkları bir noktaya toplayabilmek adına bir dizi çalışma yaptık, taban ayarlaması yapmaya çalıştık. 690 işçinin yüzde 70’ini ilgilendiren zammı yüzde 23 oranında günlük ücretlerinde bir artış yaşandı. Yüzde 10 ile yüzde 23 arasında zam oranları ile bu süreci bağıtlamış olduk. Şu anda bunun haricinde ikramiye konusu ile ilgili başkanımızdan bir dahaki sene için sözünü almış olduk. Bir yılı kapsadığı için önümüzdeki 2022 yılında tekrar oturacağız, temellerini sağlam atarak düzgün bir sözleşme yapmaya çalıştık. Bazı arkadaşların ücretlerinde dengeleme yaptığımız için düşür oranlarda kalmış gibi gözükse de, en azından bir birliktelik sağlamaya çalıştık. Emeği geçen tüm arkadaşları teşekkür ediyorum. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, toplu sözleşme kazanımlarının tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ALAN:  ZONGULDAK BELEDİYESİ OLARAK ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPTIĞIMIZA İNANIYORUM

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da yaptığı konuşmada, Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun. Sendika temsilcisi arkadaşlarımız ve mesai arkadaşlarımız kısa bir sürede uzlaştılar. İlk defa böyle bir toplu iş sözleşmesi yapıyoruz. 2018 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Personel Limited Şirketi öğünden bu güne 690 kişi ile çalışıyor ve Zonguldak’ımıza hizmet veriyor. Zonguldak’ımızı güzelleştirmek için çalışıyoruz. Ama ne yazık ki iç barışı ve iş barışını sıkıntıya sokan 18 farklı yevmiye alan işçi arkadaşımız vardı. Biz de ‘önce iç huzuru sağlamamız lazım’ dedik ve arkadaşlarımız genelde bunun üzerine yoğunlaştılar. 690 arkadaşımızı 4 kalemde topladık. İnşallah bundan sonra atacağımız adımlar daha da sağlam adımlar olacak. Güzel bir çalışma oldu. Zonguldak Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını yaptığımıza inanıyorum. Keşke gücümüz yetseydi daha fazlasını yapsaydık. İnşallah ilerleyen zamanlarda ki sözleşmelerde bunları değerlendireceğiz. En alt seviyedeki yevmiyemiz yüzde 23’e yakın zam aldı. Diğer arkadaşlarımızda yüzde 10’a yakın zam aldı. Bence belediyemiz ve işçi arkadaşlarımız için çok hayırlı bir sözleşme oldu. Ben göreve geldiğim günden itibaren bütün çalışma arkadaşlarımdan razı oldum. Gerçekten hepsi cansiperane çalışıyorlar. Çünkü Zonguldak’ımızın çok hizmete ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın hizmet noktasında çok büyük beklentisi var. Bizde bu işler bu kardeşlerimizle yapıyoruz.”  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER