SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK’TA 19 MAYIS COŞKUSU

ZONGULDAK’TA 19 MAYIS COŞKUSU
Bu haber 19 Mayıs 2021 - 14:53 'de eklendi ve 67 views kez görüntülendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da kutlandı.

Valilik önünde gerçekleştirilen törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli, AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, CHP il Başkanı Murat Pulat, MHP il Başkanı Varıl Demirköse, İYİ Parti il Başkan Yardımcısı Ekrem Güllüdağ’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tören Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel: “19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle Milli Mücadeleyi başlattığı tarihi bir gündür. Bugün, milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 102. yıldönümüdür. Genciyle, yaşlısıyla, askeri siviliyle, kadını erkeğiyle Vatan müdafası için tek yürek olabilmeyi başarmış kahraman Türk milletinin yeniden şahlanışıdır. Bandırma vapurundan inen Gazi Mustafa Kemal gibi sayısız Mustafa Kemal’lerin Anadolu’ya rüzgar olup, umut olup yayılışı, hürriyet ve istiklal tohumlarının tüm yurda serpilmesidir. Amasya’ya, Sivas’a, Erzurum’a, Ankara’ya, Afyon ve İzmir’e uzanan bir kurtuluş destanının baş yazgısıdır. Yaşlı anaların, çocukların, kınalı kuzuların, er’siz kadınların, şehit babalarının bir karış vatan toprağını müdafa uğruna şehit olmaya ant içtiği, kurtuluşa kadar durmadan, uyumadan, yemeden, içmeden çalışmaya azmetmiş milletin ölümü hiçe sayarak özgürlük için ayağa kalktığı gündür 19 Mayıs. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

MİLLİ SPORCULAR VALİ TUTULMAZ’I ZİYARET ETTİ

Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve milli sporcular Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret etti. Ardından resim müzik ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek Gençlik Merkezi Müdürlüğü tanıtım standı gezildi.

TUTULMAZ: 19 MAYIS TÜRKİYE CUMHURİYETİ İÇİN BAŞLANGIÇ TARİHİDİR Törenin sonunda konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti için başlangıç tarihidir. Anadolu’ya Atatürk’ün ayak bastığı ilk gündür ve kurtuluş meşalesinin yakıldığı bir gündür. Bugünü her yıl Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı olarak kutlamaktayız. Bu yılda aynı coşku ve heyecan içerisindeyiz ancak pandemi dolayısıyla bunu istediğimiz coşkuyu yansıtacak şekilde kutlayamıyoruz. İnşallah bu bayramdan sonraki gerek milli bayramlarımız gerek dini bayramlarımızı layık olduğu şekliyle, en üst coşkuyla kutlarız diye ümit ediyoruz. Bu vasıtayla pandemiyle ilgili vatandaşlarımıza şu uyarıları yapıyoruz; Şuanda iyiye gidiyoruz ancak rakamlarımız ülke düzeyinde bakıldığında yüksek. Bunu daha aşağıya indirebilmemiz ve bu melanetten uzak kalabilmemiz için biraz daha vatandaşlarımıza dikkatli olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER