SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

TTK TİS GÖRÜŞMELERİNİN 3’NCÜ OTURUMU YAPILDI

TTK TİS GÖRÜŞMELERİNİN 3’NCÜ OTURUMU YAPILDI
Bu haber 27 Mayıs 2021 - 15:34 'de eklendi ve 88 views kez görüntülendi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında sürdürülen 29’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 3’üncü oturumu 26 Mayıs 2021 tarihinde Ankara’da yapıldı.

TTK 29’uncu Dönem TİS üçüncü oturumuna; GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, Merkez Servisleri Şubelerinin Başkanları, TÜHİS Toplu İş Sözleşmeleri Uzmanları, TTK TİS Komisyonu Üyeleri ile GMİS TİS Komisyonu Üyeleri katıldı.

Üçüncü oturumda 23 asıl, 6 ek madde kabul edildi.

İlk iki oturumda kabul edilen 44 madde ile birlikte kabul edilen toplam asıl madde sayısı 67 oldu.

TTK TİS 83 MADDEDEN OLUŞUYOR

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren ve 2021 ile 2022 yıllarını kapsayacak 29’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi taslağı 83 asıl, 2 geçici ve 7 ek maddeden oluşuyor.

ARABULUCU SÜRECİ BAŞLAYACAK

Toplu İş Sözleşmelerinde 60 günlük yasal süre dolduğundan arabulucu süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Arabulucu atanmasının ardından arabulucu ile görüşmeler 15 gün sürecek, ancak bu süre 6 iş günü daha uzatılabilecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER