SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GÜZEL GÜNLERE

GÜZEL GÜNLERE
Bu haber 08 Haziran 2021 - 16:58 'de eklendi ve 365 views kez görüntülendi.

4 Haziran Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 4 Bakan, Genel Başkan Yardımcıları, Diyanet İşleri Başkanı Uzun Mehmet Camiisi’nin açılışı için Zonguldak’a geldi.

Uzun zamandır Zonguldak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmamıştı.

Başta Sayın milletvekilleri, il Başkanı, Belediye Başkanı, teşkilat ve camiinin yapımını üstlenen Güryapı yüzlerinin akı ile çıktılar.

Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Zonguldak’a bundan sonra her konuda kredileri sonuna kadar açacağının sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterden indikten sonra tüm incelemeleri yaparken, Filyos’a giderken başta Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve AK Parti il Başkanı Zeki Tosun’u yanından hiç ayırmadı ve çok da neşeliydi.

Uzun zamandır bir çivi dahi çakılmayan Zonguldak’ta bundan sonra yatırım ve hizmetlerin artacağı anlamına geliyor. 

Uzun Mehmet Camiisi ve çevre düzenlemeleri 10 gündür ulusal TV kanallarında reklamlarıyla tüm Türkiye’ye tanıtılıyor.

Bunun semeresini de görmeye başladı. Son 5-6 gündür Zonguldak ve diğer illerden vatandaşlar akın akın Uzun Mehmet Camiisi’ni ziyaret için geliyorlar.

Yakın zamanda yapım çalışmalarında sona gelinen Gökgöl Mağarası bittiğinde de çevre illerden birçok Turizm amaçlı insanlar Zonguldak’a kesin gelecektir. Bu da Zonguldak’ta esnaflar açısından ve şehrin ekonomisine de bir nebze olsun canlılık getirir.

Zonguldak milyonları dökse böyle bir reklamını yapamaz. Bırakın Türkiye’yi Avrupa’da bile Uzun Mehmet Camiisi’nin şimdi hayranları artmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos’tan yeni doğalgaz rezervleri müjdesini de verince, Filyos limanı artık rafineri limanı olacaktır. 6-7 sene sonra çevre illere doğalgaz ve işlenmiş petrol ihracatı başlar.

Büyük umutlarla Filyos limanına bel bağlayan kuru yük ve uluslararası taşımacılık yapan büyük gemilerin yolu Zonguldak limanı olacaktır. Dolayısı ile Zonguldak limanının değeri daha da artmış oldu.

Geçen ay Zonguldak limanından yapılan ihracatta yüzde 70 artışlar oldu, son yılların rekoru kırıldı. Elinde kalemi olan beyler, zatlar yazıyor ya; “liman kapatılsın, limandan 3-5 kişi para kazanıyor” diyorlar ya; önce Zonguldak esnafına bir sorsunlar kimler para kazanıyor.

TTK’ya, bazı kurumlara yıllık 20-30 milyon dolar getirisi oluyor mu?

Bir kere de yazdıklarınız şehir için insanlar için güzel bir şeyler olsun.

Şunu birileri de bilsin;

Ben Lokman Gül olarak hangi siyasi parti, hangi partinin siyasetçileri olursa olsun iyi şeyler yapınca yanında olurum. Yanlışlar yapınca da eleştirilerimi yaparım. B da benim mizacımdır.

Dün başka, bugün başka olamam.

Kalemimi de kimselere satmadım.

Beni ve kalemimi de kimse satın alamaz.

Sizlerin dününüzü de, bu gününüzü de en iyi ben bilirim.

Ben bu şehrin caddelerinde başım dik, anlım açık geziyorum daha 5 sene öncesine kadar bin 500 kişiye ekmek veriyordum.

Sen ve senin gibiler önce kendi kapınızın önlerini temizleyin de millete çamurunuz bulaşmasın.

Yazdığınız yazıları, yaptığınız haberleri yazarken geçmişlerinizi iyi düşünün.

***

BAZI BAYANLARIN DİKKATİNE!

Uzun Mehmet Camiisi’ni ziyaret için bayan-erkek birçok insan geliyor ama bazı bayanlar da hoş olmayan görüntüler oluyor.

Kıyafetleri uygun olmayan bazı bayanlar camiinin içine girip dolaşmaları cami cemaatince hiç hoş olmayan görüntülere sebep oluyor.

Bakın Ayasofya ve Sultan Ahmet camilerini ziyarete gelen birçok bayan, turistler başlarını dahi örterek caminin içine girerken, bizim Müslüman bazı bayanlar kıyafetleri uygun olmadan cami içine girmemeli.

Camiye ve insanlara saygı göstermeliler.

Cumartesi günü camiinin çevresinde bazı erkek ve bazı bayanın uygunsuz hareketleri olunca durumu Belediye Başkanı’na söyleyen vatandaşlar, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan olaya hemen müdahale etmesi ve Emniyet Müdürü’nü arayarak olayı anlattı.

Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı bundan sonra gün içerisinde polis ekipleri, akşamları da bekçilerin cami çevresinde ve parkta uygulamaların yapılması için emir verdiğini öğrendim.

Tüm yetkililere teşekkür ediyorum.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER