SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DEVA PARTİSİ’NDEN SAKATLAR DERNEĞİNE ZİYARET

DEVA PARTİSİ’NDEN SAKATLAR DERNEĞİNE ZİYARET
Bu haber 11 Haziran 2021 - 16:57 'de eklendi ve 68 views kez görüntülendi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf, Bölge Koordinatörü Essum Aslan, Kurucular Kurulu üyeleri Hatice Dudu Özkal ve Tunahan Elmas, DEVA Partisi Zonguldak il Başkanı Fatih Keleş, Merkez ilçe Başkanı Umut Metin ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Hüseyin Şirin ve yönetim kurulu tarafından karşılanan DEVA Partisi heyeti, Türkiye’deki engellilerin sorunlarının çözüme kavuşması yönünde parti olarak çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.

Ziyarette konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hayata geçirmeyi vaat ettiğimiz konuların en başında öncelikle bu 2012’de hem AB uyum paketi çerçevesinde bu kamu binalarının engellilerin ulaşım ve erişimine uygun hale getirilmesi ile ilgili bir yasa çıktı. Bir süre tanıdı yasa ama o süreye kadar ne kamu uydu, ne belediyeler, ne özel sektör yani devlet kendi de yerine getiremedi uzatıldı, uzatıldı.

Biz engelli vatandaşlarımızın öncelikle istihdam edilebilir olmasını yani kendi kendilerine yetebilir olmasını hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın talebi de bu. ‘Biz sadece yardımlarla yaşamak istemiyoruz, kendimiz çalışmak istiyoruz’. Ama tabi onların çalışabilmesi için öncelikle bu fiziksel erişim engelinin kaldırılması gerekiyor. Kamu binalarının fiziksel mekanların, yolların hepsinin erişilebilir hale getirilmesi gerekiyor. Buna ileveten istihdam edilebilmeleri için bir mesleki eğitime tabi tutulmaları gerekiyor mesleğinin olması gerekiyor.

Günümüz hızla dijitalleşen bir sisteme doğru gidiyor dünya. Günümüz insanlarının ihtiyaçlarına uygun onların da başkalarının yardımına ve desteğine ihtiyaç kalmadan işini yapabileceği mesleki eğitimleri tabi tutulması yine bizim sosyal politikalar başkanlığı programımız dahili içerisinde. Bütün bunları gerçekleştirdikten sonra tabiiki kamuda biliyorsunuz belirli bir kontenjan var engellilerin atanması için ve bu kontenjanlar doldurulamıyor, boş. Boş olmasının nedeni, bir erişilebilirlik meselesi, şimdi atamayı yapıyorsunuz ama o insanın işini yapabilmesi için iki kişinin ona yardımcı olması gerekiyor. Dolayısı ile bütün bu istihdamın önündeki engelleri kaldırdıktan sonra kamuda boş olan bir sürü doldurulamayan engelli kadrolarının doldurmayı taahhüt ediyoruz. Bunun dışında bakıma muhtaç, evde bakım ücreti dediğimiz ağır engelli onları bakmakla yükümlü aile efradının sağlık sigortasını ödemeyi taahhüt ediyoruz. “ diyerek Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin’e teşekkür etti.     

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER