SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KIZILAY KİMLERE HİZMET EDİYOR?

KIZILAY KİMLERE HİZMET EDİYOR?
Bu haber 22 Haziran 2021 - 16:36 'de eklendi ve 75 views kez görüntülendi.

Türk Kızılayı’nın görevi ne?

Bildiğimize göre Kızılay yoksul vatandaşlara yardım etmek, sosyal yardım faaliyetlerinde bulunmak. Hastanelerdeki hastaların acil kan ihtiyaçlarını karşılamak. Kan temini konusunda Kızılayı eleştirmeyelim.  Ancak yardım konusunda Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da eleştiri yapmadan geçemeyiz.

Hayırsever insanlar Kızılay’a gerek maddi, gerekse eşya, giyecek ve yiyecek yardımlarını yapıyor ki, yoksul insanlara dağıtılsın diye. Ama son zamanlarda görülüyor ki, Zonguldak Kızılay ekibi ve yöneticileri yoksul, ihtiyaç sahipleri yerine yeni yapılan Uzun Mehmet Camisi’nin avlusunda zengin insanlara çay, kahve, meyve suyu, ayran ve pilav üstü yemek dağıtmaya başlamış.  Tam bir aya yakın zamandır da bu ikramları dağıtıyor.

Şimdi Kızılay yönetimi ve ekibine soruyoruz;

1-Sizler para ve yapılan yardımları kimlere dağıtıyorsunuz?

2-Kızılay’a katkı ve yardım yapan insanların yaptıkları yardımları yoksullar yerine Uzun Mehmet Camiisi’ne gelen cami cemaatine ikram olarak dağıtılsın diye mi verdiler?

3-Uzun Mehmet Camii açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişinde ikram dağıtırsınız ama bu ikramları hala devam ettirmeniz neyin nesi?

4-İkram dağıtıldığını gören, duyan birçok hali vakti yerinde insan ikramlardan faydalanmak için akın akın Uzun Mehmet Camiisi’nin avlusuna geliyor. İkramları alıyorlar ama camiye kaç kişi girip namaz kılıp, ibadetini yapıyor haberiniz var mı.

5-Son bir yıldır lokanta, kafe, çay ocağı işleten esnaflar evlerine ekmek getiremezken, Pandemi sürecinin azalması ile esnaflar dükkanlarını açarak birikmiş kira, vergi, SSK, işçi maaşlarını ödemek için uğraşırken sizler hayırsever insanların yaptıkları yardımları ihtiyacı olmayan birçok insanlara ikram diye dağıtıyorsunuz.

6-Sizlerin görevi mahallelerde yoksul insanları mahalle muhtarlarından öğrenip, ihtiyaç sahiplerinin evlerine yardım edeceğinize, babanızın malı gibi garibanların haklarını zenginlere, ihtiyacı olmayan insanlara ikram diye dağıtıyorsunuz.

7-Dağıttığınız bu meyve suyu, yiyecekleri bazı vatandaşlar alıp yolda yürüyen insanlara satmak için uğraşıyor, haberiniz var mı? Nereden olacak; Sizler koltuklarınızda oturuyorsunuz. Çünkü değirmenin suyu devamlı akıyor!

8-Sizler şimdi Kurban bayramında hayırsever insanların Kızılay’a bağışlayacağı kurbanları da yoksul ve ihtiyaç sahiplerine değil, ikram olarak millete dağıtırsınız!

Bu yaptıklarınız ne dinimizde, ne de yaşamda yeri yoktur.

Öte yandan, aldığımız duyumlara göre, ikram dağıtımının nihayet  kaldırıldığını öğrendik, Zonguldak esnafı adına sevindik.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER