SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GMİS, TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY’I ZİYARET ETTİ

GMİS, TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY’I ZİYARET ETTİ
Bu haber 04 Ağustos 2021 - 13:24 'de eklendi ve 304 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri, Genel Başkan Hakan Yeşil Başkanlığında TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti.

Ziyarete; GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş, Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak, Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, Merkez Servisleri Şube Başkanı Cengiz Saraç, Kozlu Şube Başkanı Muhammet Ardıç, Amasra Şube Başkanı Birol Yalçın, MTA Şube Başkanı Tarkan Bor ile şubeler yöneticileri katıldı.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET TALEBİ

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a TTK yerüstünde ve MTA’da düşük ücretle çalışan işçilerin ücret sorunlarının çözümü konusunda verdikleri mücadeleyi ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Yeşil, TTK’da yerüstünde çalışan işçiler ile MTA’da düşük ücretlerle çalışan işçilerin ücret skalalarının kademeli olarak düzeltilmesi için yaptıkları çalışmalara Atalay’dan destek istedi.

Yeşil, düşük ücretli çalışanların ücret skalalarının kıdeme göre sırasıyla yüzde 85’e, ardından yüzde 90’a ve yüzde 100‘e çıkacak şekilde düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

GMİS Heyeti ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, sorunun başarıyla çözümü için görüş alışverişinde bulundular.

1 saat süren görüşmenin ardından sürecin takip edileceği belirtildi.

GMİS Heyeti, TTK ve MTA toplu iş sözleşmeleriyle ilgili çalışmalarını Ankara’da sürdürüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER