SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

GMİS YÖNETİMİ, ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN İLE GÖRÜŞTÜ

GMİS YÖNETİMİ, ÇALIŞMA BAKANI BİLGİN İLE GÖRÜŞTÜ
Bu haber 04 Ağustos 2021 - 13:26 'de eklendi ve 403 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ile Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile makamında bir görüşme yaptı.

Görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem de bulundu.

TTK YERÜSTÜ VE MTA İŞÇİLERİNİN DÜŞÜK ÜCRET SORUNUNUN GİDERİLMESİNİ İSTEDİLER

GMİS Genel Başkanı Yeşil ve Genel Başkan Yardımcısı Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) yerüstü servislerinde çalışan işçiler ile Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalışan ve taşerondan kadroya geçen işçilerin düşük ücret sorununu Bakan Vedat Bilgin’e ayrıntılarıyla anlattılar.

Eşit işe eşit ücret talep ettiklerini belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu; TTK’da yerüstünde çalışan işçiler ile MTA’da düşük ücretlerle çalışan işçilerin ücret skalalarının kademeli olarak düzeltilmesi yönündeki taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ilettiler.

Yeşil ve Mutlu; Konuyla ilgili bir dosyayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’e sundular.

GMİS, TTK ve MTA Toplu İş Sözleşmeleri için Ankara’da çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER