SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AHDE VEFA

AHDE VEFA
Bu haber 10 Ağustos 2021 - 18:06 'de eklendi ve 376 views kez görüntülendi.

Eskilerin dostluğun da, arkadaşlığın da, siyasetin de bir ahde vefa vardı.

Bu güne gelince; dostluklar, arkadaşlıklar, koltuklar, menfaatler olunca bir çırpıda göz ardı ediliyor.

Geçen hafta Doğru Yol Partisi(DYP) döneminde Gelik Belediye Başkanlığı yapmış olan Şevket Yavuzarslan’ın cenazesi vardı. Cenaze namazı Gelik Camiisinde kılındı ve Gelik aile mezarlığına defnedildi.

Merhum Şevket Yavuzarslan Uzun zamandır kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.

Cenazesine gelenlere baktım “işte ahde vefa bu“ dedim.

Çünkü beraber siyaset yaptıkları, hayatta olan tüm o dönemin DYP’sinde Belediye Başkanlığı yapmış dostları cenazedeydiler.

Karabük’ten Dursun Altıparmak, Safranbolu’dan Mustafa Eren, Yenice’den Erol Yirmibeşoğlu, Beycuma’dan İlker Karaoğlu,  Çatalağzı’ndan Cengiz Kınay, Kilimli’den Ali Arslankılıç ve daha birçok eski dostları Şevket Yavuzarslan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.

Bu günlere gelince;

Güçlü isen, koltukta oturuyorsan, ya da paran varsa cenazen kalabalık oluyor.

Demek oluyor ki, ülkemizde ahde vefa yerini menfaat dünyasına bıraktı. Menfaatin varsa dostun, arkadaşın. Yoksa selam bile veren yok.

Son günlerde tüm basında, TV’lerde okuyor, izliyoruz.

Dün beraber olup devleti soyanlar, çalanlar çıkarlar bitince birden bülbül olup birbirlerinin kirli çamaşırlarını kamuoyu ile paylaşabiliyorlar.

Bugünlerde ahde vefa yerini çıkarlar dünyasına bırakmış.

1990 yılında Aziz Nesin çok güzel bir söz söylemişti. O zamanlar o kelimeyi ben yadırgamıştım ama şimdi Aziz Nesin az bile söylediğine inanıyorum.

***

KOZLU BALIKÇI BARINAĞI

2-3 senedir Kozlu balıkçı barınağındaki pis kokular, rantlar, içki, uyuşturucu trafiği bitmek bilmiyor.

Her geçen günler de iyi şeyler bekleyenler gördüklerine, duyduklarına inanmak istemiyorlar.

Balıkçı barınağı, balıkçılara hizmet için yapılmış bir liman ama balıkçılara zorluklar çıkaran yetkililer, para babalarının lüks yatlarına mı hizmet ediyorlar.

Yatlara yer tahsis edilirken, balıkçı teknelerine her zaman zorluklar çıkarılıyor.

Kayıklarına yer isteyen bazı vatandaşlara yer verilmesini geçtik, bazı yetkililerce ağza alınmayacak küfürler edilmesi de cabası.

2 senedir içki alemleri geceleri devam ederken, bazı kişilerin kimliklerini kullanarak dokunulmazlık zırhlarını kullanıp içki masaları kuranlar vatandaşları rahatsız etmelerine ne hikmetse ses çıkaran olmuyor.

Şaibelerin artması ile denetimlere gelen Kıyı Emniyeti yetkililerle polisler arasında neredeyse bir çatışma olacaktı. Görevlileri görevlerini yapamaz durumuna getirdiler.

Balıkçı barınağı zenginlerin, alkoliklerin yatların eğlence mekanı ve rant kapısı olmuş.

Balıkçı barınağında görevli iki kurum var, iki kurumun da bir binaları var ama iki kurum yetkilileri arasında edindiğim bilgiye göre bir uyuşmazlık var.

Araç park sorunu yasa der ki; Kurumlar binalarının önüne 5 metreden fazla yakın araç park edemez.

Sonuçta;

Balıkçı barınağı balıkçılık yapan insanlara hizmet için yapılmış ama hizmete gelince zengin ve güçlü kişilere hizmette sınır yok gibi görülüyor.

Balıkçılık zamanı limana gelen balıkçı motorlarından balık almak için balıkçı kamyonlarının limana alınmaması balıkçıları zor durumda bırakırken, özel araçların limana girmeleri ayrı bir sorun.

Son zamanlarda şikayetler üzerine limana özel araçların girmesi de yasaklanmış.

Balıkçı kamyonları balıklarını almak için limana girmeli.

Yetkililerin dikkatine!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER