SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KENT KONSEYİ’NDEN MAHALLE MECLİSİ GİRİŞİMİ

KENT KONSEYİ’NDEN MAHALLE MECLİSİ GİRİŞİMİ
Bu haber 10 Ağustos 2021 - 18:11 'de eklendi ve 65 views kez görüntülendi.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu, mahallelere yönelik sosyal kültürel çalışmalar için hazırlıkların başladığını söyledi.

Mahalle meclislerinin kurulması yönünde 19 mahalle muhtarına bilgi verildiğini belirten Kutoğlu, “Şu ana kadar Çınartepe Muhtarı Okan Girgin ve Baştarla Muhtarı Mehmet Özçıkrıkcı Mahalle Meclislerini oluşturdular.” dedi.

Başkan Kutoğlu’nun açıklaması şu şekilde; “ Değerli Zonguldaklılar, önümüzdeki dönemde mahallelerimize yönelik pek çok sosyal kültürel çalışma gerçekleştirmek için hazırlıklarımız sürüyor. Bu çalışmaların gerçekleştirilebilmesi için mahalle meclislerimizin kurulmuş olması gerekiyor. Bu konuda 19 mahalle muhtarımıza bilgi verildi ve yönergesi teslim edildi. Mahalle Meclisinin doğal üyeleri, mahalle muhtarı ve azaları, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcileri, mahalle imamları, mahallede kurulu dernek, vakıf ve spor kulüplerinin temsilcileri, okulların öğrenci temsilcileri mMahallede yaşayıp da meclise katılmak isteyen herkes. Mahalle muhtarları doğal başkandır. Ancak iş yükü nedeniyle yapmak istememesi halinde herhangi bir başka kişi de Mahalle Meclisi başkanı olabilir. Mahalle meclislerinin kent konseyi genel kurul ve Seçimlerinde muhtardan hariç 3 kişi ile temsil edilmesi yönünde düzenleme de yaptık. Şu ana kadar Çınartepe Muhtarı Okan Girgin ve Baştarla Muhtarı Mehmet Özçıkrıkcı Mahalle Meclislerini oluşturdular. Kendilerine teşekkür ederiz. Diğer mahallelerimizin de bu konuda adım atmasını bekliyoruz ki, el ele mahallelerimize renk ve güzellik katalım. Katılımcılık olmazsa, birlik beraberlik ve güzellik de olmaz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER