SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAĞCI: TALEPLERİMİZ OLMADAN OLMAZ DEDİK

BAĞCI: TALEPLERİMİZ OLMADAN OLMAZ DEDİK
Bu haber 24 Ağustos 2021 - 16:38 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı, hükümet ile kamu çalışanları arasında sürdürülen ve önceki gün anlaşma ile sonuçlanan Toplu Sözleşmeyi kabul etmediklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen’in birçok konuda taşın altına elini koyarak sürece katkı sağladığını hatırlatan Bağcı, “Türkiye Kamu-Sen’in içerisinde olmadığı son 5 toplu sözleşmeye bakıldığında memurun sürekli kaybettiğini kamuoyu ve kamu çalışanları gayet iyi bilmektedir.” diyerek şunları ifade etti.

“SENDİKAMIZ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYARAK SÜRECE KATKI SAĞLAMIŞTIR”

“Bildiğiniz üzere 26 Temmuz tarihinde başlayan Kamu çalışanlarının 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşme süreci dün 23 Ağustos itibarı İle sona ermiştir.

Türkiye Kamu-Sen Memurlarımızın kabul etmediği, hiç bir sözleşmeyi kabul etmeyeceğini 26 Temmuz günü kamuoyu İle paylaşmıştır. Nitekim öylede oldu ve nefes almak istiyoruz diye haykıran memurlarımızın kabul etmediği toplu sözleşme masasına tüm ısrarlara rağmen katılmamıştır.

Sendikamız 6.dönem toplu sözleşme sürecinde Kamu görevlilerinin bir daha kaybetmemesi adına ilke ve kurucu değerlerinden ödün vermeden yıllardır sendikal rekabet içerisinde olduğu memur-Sen konfederasyonu İle ortak çalışma dahil bir çok konuda taşın altına elini koyarak sürece katkı sağlamıştır.

Türkiye Kamu-Sen’in içerisinde olmadığı son 5 toplu sözleşmeye bakıldığında memurun sürekli kaybettiğini kamuoyu ve kamu çalışanları gayet iyi bilmektedir. Dün Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılan açıklamada Bakan Sn.Vedat Bilgin beyin söylediği “son 10 yılın en yüksek artış oranını verdik”, sözü doğrudur.  Ancak burada 6. dönem toplu sözleşmede Türkiye Kamu-Sen’in ortaya koyduğu sağlam irade ve güçlü duruşunun yanında, tecrübe, bilgi ve birikimi ile artış oranına en büyük katkıyı sağlama hakkı teslim edilmelidir.

Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olmamasına rağmen 6. dönem toplu sözleşme sürecinde Genel maddeler üzerinde yapılan müzakerelerde defalarca mutabakat sağlanmış olmasına rağmen maliye bürokrasisi aşılamamış kararların her defasında yaz boz tahtasına dönüştürülmesine çok sert tepki koymuş olmazsa olmazlarımız (Kırmızı çizgilerimiz) toplu sözleşmede yer almadığı toplantıya Kamu-sen heyetimiz katılmamış ve masada yer almamıştır.

𝗕𝗨 𝗧𝗔𝗟𝗘𝗣𝗟𝗘𝗥𝗜̇𝗠𝗜̇𝗭 𝗢𝗟𝗠𝗔𝗗𝗔𝗡  𝗢𝗟𝗠𝗔𝗭 𝗗𝗘𝗗𝗜̇𝗞

-Yıllık enflasyon oranının % 20 olduğu bir ortamda “iki yıl İçin % 26” artışa evet demenin kamu çalışanlarına ihanet olacağından,

-2022 yılının Haziran ayına kadar % 5 rakamına katlanmak zorunda kalacağından

-2020 yılı kayıplarımızın telafisi için talep ettiğimiz 600 TL seyyanen artışın hesaplaşmasının yapılmamasından

-Enflasyon oranında yapılan zammın sıfır zam olduğundan hareketle talep ettiğimiz ve söz verilen refah payının verilmemesinden

-3600 ek gösterge maddesi ile ilgili konunun zamana yayılmak istenmesi, çözüm odaklı ve somut madde hükmü yazılmaması

-Sözleşmeli personellerin kadroya alınması hakkında önceki KPDK toplantılarında olduğu gibi komisyon çalışmalarına bırakılması

-4/C/B li personellere hak ettikleri Kadro, ünvan, emeklilik sınırlamanın kaldırılması taleplerini yok saymaları

-Yardımcı hizmetli kadrosunda (YİH) çalışan üniversite mezunu memurların Genel idari hizmetler (GİH) sınıfına alınması hakkında önce evet demelerine rağmen sonra reddetmeleri

-Kamu görevlilerinin belini büken Vergi dilimlerinin % 15 de sabitlenmesi talebimizi Maliye bürokratlarının müzakerelere dahil etmemeleri

-Araziye çıkan teknik personellerin taleplerinin yok saymaları

Kitlerde 1.sayılı ve 2.sayılı cetvelde çalışan sözleşmeli memurların kurumlar arası nakil haklarını değerlendirmeye dahi almamaları

-Vekil ebe, vekil hemşire, vekil imam, usta öğretici görev yapanların kadroya alınmaması

-PTT, TRT ve kitlerde gibi özel bütçeli kurumlardaki denge sözleşmelerinin çözülmemesi Kamuda Bayram ikramiyesi alamayan sadece memurlar olmasına rağmen dikkate alınmaması vs.

Türkiye Kamu-Sen, Yukarıda saydığımız ve benzer onlarca maddelerin yok sayılması ve yasak savma yaklaşımlarına alet olmamak adına kamu işvereninin kabul edilmesi mümkün olmayan teklifini reddedip 6.dönem toplu sözleşme imzalama toplantısına konfederasyon olarak katılmamıştır.

𝗧𝗨̈𝗥𝗞𝗜̇𝗬𝗘 𝗞𝗔𝗠𝗨-𝗦𝗘𝗡 𝗗𝗨̈𝗡 𝗢𝗟𝗗𝗨𝗚̆𝗨 𝗚𝗜̇𝗕𝗜̇ 𝗕𝗨𝗚𝗨̈𝗡𝗗𝗘, 𝗬𝗔𝗥𝗜𝗡𝗗𝗔 𝗛𝗔𝗞𝗞𝗜𝗡 𝘃𝗲 𝗛𝗔𝗞𝗟𝗜𝗡𝗜𝗡 𝗬𝗔𝗡𝗜𝗡𝗗𝗔 𝗢𝗟𝗔𝗖𝗔𝗞𝗧𝗜𝗥

Türkiye Kamu-Sen olarak ilkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği sürece katkı sağlamak adına koyduğumuz ve sağladığımız fayda bellidir 6.dönem toplu sözleşme sürecine emeği geçen Konfederasyon Genel Başkanımız Önder Kahveci, sendikalarınızın Genel Başkanlarına, Genel Bşk. Yrd. ve teşkilatımızın tüm mensupları İle Ar-Ge ve hukuk birimlerimize Toplu sözleşme komisyon üyelerimize şahsım ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. Türkiye Kamu-Sen olarak hak bildiğiniz doğru yolda dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz.”dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER