SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NÜN DİKKATİNE!

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NÜN DİKKATİNE!
Bu haber 31 Ağustos 2021 - 16:19 'de eklendi ve 79 views kez görüntülendi.

2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılı takvimine göre okullar 6 Eylül 2021 tarihinde açılacak. Bir seneye yakın yüz yüze eğitimden mahrum kalan öğrencileri şimdiden heyecan sarmış durumda.

Okullar açılacak da inşallah COVİD-19’dan sonra COVİD-22 denen bela başımıza musallat olmaz. Okullarda tekrar kapanmaz.

Okulların açılacak olması ile birlikte velileri zor günler bekliyor. Öğrencilerin kılık, kıyafeti, defter ve değer okul gereksinimleri derken dar gelirli vatandaşları zor günler bekliyor.

Okulların açılmasını dört gözle bekleyen fırsatçılar şimdiden bazı planlar yapmaya başladılar.

Örneğin; okullarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın bedava dağıttığı kitaplar hiç okutulmuyor, boşuna dağıtıyorlar ve devletin milyarları birilerinin cebine girerken, öğrenciler dağıtılan kitaplar yerine her zaman olduğu gibi yardımcı kitaplar adı altında vatandaşı soyanlar, okul idarecileri ile bazı öğretmenlerle anlaşıp öğrencileri yardımcı kitaplara yönlendirenler, gariban vatandaşların ceplerinden milyonları alıp kendi ceplerine indiriyor.

Şimdiden bazı yardımcı kitapları belirli kitapevleri paylaşmış ve kitapların fiyatlarını da kafalarına göre kendileri belirliyor.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE BU DURUM İLETİLMİŞTİ

Kitapları basan yayınevleri kitaplara niye fiyat etiketlerini yazmıyorlar? Yani uzun lafın kısası; vatandaşın sırtından birileri rant peşinde, bu kitapları devlet niye makul fiyatlarla öğrencilere dağıtmıyor?

Bir önemli konu da; Her okul aynı sınıf öğrencilerine ayrı ayrı kitapları aldırıyorlar.

Zonguldak il Milli Eğitim Müdürü’ne geçen yıl bu durum iletilmişti. İl Milli Eğitim Müdürü bu konu ile ilgileneceğini söylemesine rağmen geçen sene birileri yine bildiğini yaptı, ceplerine paraları indirdiler.

Sayın Milli Eğitim Müdürü; şimdiden okullar açılır açılmaz bu yardımcı kitaplar konusunda önlemi almalı ve bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER