SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

OKULLAR AÇILDI VELİLER YARDIMCI KİTAPLARIN PAHALILIĞINDAN YAKINIYOR

OKULLAR AÇILDI VELİLER YARDIMCI KİTAPLARIN PAHALILIĞINDAN YAKINIYOR
Bu haber 14 Eylül 2021 - 15:56 'de eklendi ve 98 views kez görüntülendi.

COVİD-19 salgını sebebiyle geçtiğimiz eğitim sezonunu boş geçiren öğrenciler, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için geçtiğimiz hafta ders başı yapmışlardı.

Virüs salgını gölgesinde yeni yıl eğitimlerine başlayan öğrenciler bir tarafta virüsün kendilerine bulaşmaması için özen gösterirken, bir taraftan da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere ücretsiz dağıttığı kitapların içeriğinin yetersizliğinden kaynaklı olduğu söylenmesi üzerine tüm okullarda öğretmenler, öğrencilere yardımcı kitap alınması konusunda liste verdiği belirtiliyor.

Özel kitap evlerinden temin edilen yardımcı kitapların çok pahalı olmasından dert yanan veliler, en ucuz bir yardımcı kitabın 50 TL’den başlayıp 150-200 TL’ye kadar satıldığını söyleyen veliler yıllardır her eğitim döneminde aynı sorunu yaşadıklarını, artık bunun bir çözüme kavuşması gerektiğini hatırlatarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e seslendiler.

EN UCUZ KİTABIN FİYATI 50 TL’DEN BAŞLIYOR

Yayınevlerinde satılan yardımcı ders kitaplarının pahalı oluşu öğrenci velilerinin yıllardır her eğitim döneminde şikayet ettiği konu olurken, okullarda öğretmenlerin yazarların isimlerinin de belirterek alınmasını istedikleri ders kitaplarının bazılarının üzerlerinde fiyatının da yazmadığı söyleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın artık bu soruna bir çözüm bulması istenirken, veliler şunları söylüyor;

“Okullar açıldı, açılmasına da şimdide yardımcı kitap sorunu başladı. Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyoruz. Bakanlığınızın bastırdığı öğrencilere bedava dağıttığınız kitapları öğretmenler öğrencilere okutmuyorlar. Tutturmuşlar yardımcı kitap! Bir yardımcı kitap kitabın fiyatı belli değil, fiyatları bazı seçilmiş kırtasiyeciler belirliyor.  En ucuz kitabın fiyatı 50 TL’den başlıyor.

Okullarda Bakanlığın kitapları okutulmayacaksa niye Bakanlık bastırsın. Vatandaşa bedava değil, makul ucuz fiyatlarla dağıtılsın. Bakanlık kazansın, diğer rantçı aracı firmalara niye vatandaşı soyduruyorlar.  Bazı okul müdürleri, öğretmenler okullar açılmadan bazı kitapçılarla rantlarının pazarlıklarını bile yapmışlar. Bir öğrencinin bir sezonda yardımcı kitaba verdiği para Bin- 2 bin TL’yi geçiyor. Öğrencileri bu kitaplar tembelliğe, öğretmenleri de hazıra teşvik ediyor. Sayın Bakanımız tüm velilerin bu dertlerinin, şikayetlerinin çözümü, çaresi sizlersiniz.

Sayın Milli Eğitim Müdürümüz; tüm müdürleri ikaz etmelerine rağmen birçok öğretmenler bildiklerini okuyorlar.  Her geçen günler eğitim niye düşüyor, geriye gidiyor. İşte temel sebeplerden bir kaçı, gerisini sizler düşünün. Yardımcı kitaplar şimdiden kitapçıların raf altlarında, kurbanlık öğrencileri beklerken, birilerinin cepleri dolacak.” şeklinde dert yanıyorlar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER