SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SGK’DAN YAPILANDIRMA UYARISI!

SGK’DAN YAPILANDIRMA UYARISI!
Bu haber 28 Eylül 2021 - 16:49 'de eklendi ve 464 views kez görüntülendi.

Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erkin Avcı bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili sürenin dolmasına 2 gün kaldığını hatırlattı.

SGK ve Bağ-Kur primlerinin yapılandıran işverenlere çağrıda bulunan Avcı, “Bugüne kadar her türlü imkanlarımızı seferber ederek borçlularımıza ulaşmaya çalıştık. Arzumuz odur ki. Bu önemli düzenleme ile sağlanan kolaylıklardan tüm borçlularımız haberdar olsun” dedi.

372 milyon civarında işveren alacağının yapılandırma kapsamına alındığını belirten SGK Zonguldak il Müdürü Erkin Avcı yapılandırma süresinin 30 Eylül 2021 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak şu çağrıda bulundu.

30 EYLÜL 2021 GÜNÜ SONA ERECEK

“7326 sayılı Kanun ile getirilen Bazı Alacakların Yapılandırılması ile ilgili düzenleme 09 Haziran 2021 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş olup, bahse konu tarihten bugüne kadar 3.554 işverenimiz ve 950 civarı Kendi nam ve hesabına çalışan Bağ-Kur sigortalımız Müdürlüğümüz ve bağlı SGM’lerimize yapılandırma talebinde bulunmuştur.

Düzenleme ile Nisan 2021 öncesi döneme ait SGK Sigorta Primleri, Genel sağlık Sigortası Primleri, İşsizlik Sigortası Primler, Yersiz Ödenen Gelir ve Aylıklardan Alacaklar, İşlenen Fiillere İlişkin İdari Para Cezaları, İş Kazası, Meslek Hastalığı veya Malullük nedeniyle ortaya çıkan rücu alacakları ve Bağ-Kur Sigortalılarının durdurulan sürelere ilişkin İhya talepleri yapılandırma kapsamına alınmıştır.

31/08/2021 tarihinde sona eren süre Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 4420 sayılı karar ile 30/09/2021 tarihine uzatılmış olup, bu sürenin dolmasına 4 gün kalmıştır.

Bugün itibari ile 372 milyon civarı işveren alacağı yapılandırma kapsamına alınmış olup, bu fırsattan daha fazla işveren ve sigortalımızın faydalanması için son 4 günü azami derecede etkin kullanmaya çalışıyoruz.

Tüm borçlularımıza sizlerin aracılığı ile bu önemli fırsatı kaçırmamaları çağrısında bulunmak istiyorum. Bugüne kadar her türlü imkanlarımızı seferber ederek borçlularımıza ulaşmaya çalıştık. Arzumuz odur ki. Bu önemli düzenleme ile sağlanan kolaylıklardan tüm borçlularımız haberdar olsun.

-Peşin ödeme tercihlerinde %90 gecikme zammı ve gecikme faizi silinmesi.

-Taksitli Ödeme seçeneğinde 36 aya yayılan sürecin yanı sıra TEFE ve ÜFE’ye göre yeniden belirlenen uygun gecikme zammı ve cezası.

-İdari Para Cezalarının %50 silinmesi.

-GSS borçlularının gecikme zammının silinmesi

-Emekli Hakkı kazananların Banka Protokolünden faydalanabilmelerinin yanı sıra her ne ad adında olursa olsun Sosyal Güvenlik Kurumunca tarafına borç çıkartılmış bulunan tüm borçlularımızın bu fırsatı değerlendirsin.

Posta ile elektronik ortamda internet üzerinden ve İl Müdürlüğümüz ve bağlı Sosyal Güvenlik Merkezlerimize gelerek müracaatta bulunulabilir. Tekraren hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Son gün son ana kadar bizim görevimiz başında bekliyor olacağımızı tekraren hatırlatır. Sesimizin daha fazla kitleye ulaşması için verdiğiniz destek nedeniyle siz değerli basın mensuplarına şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.” diye hatırlatmada bulundu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER